Borbély Lénárd csúnyán megbukott

Közzétéve

A tegnapi csepeli képviselő-testületi ülés tanulságaként azt kell rögzítsük, hogy Borbély Lénárd ismét megbukott. Megbukott konstruktivitásból, és főleg megbukott korrektségből.

Az ellenzék nem támogatta a fontos csepeli fejlesztéseket az önkormányzat tegnapi ülésén – szomorkodik Facebook-oldalán Borbély Lénárd. A polgármester fel is sorolja, mik azok, amiket a testület ellenzéki tagjai, az MSZP-s, a DK-s, LMP-s és a jobbikos képviselők nem szavaztak meg, kezdve a Görgey suli lebontásától, a 36 új csepeli bölcsődei férőhely megépítésén át egészen a térfigyelő kamerák telepítésére szóló pályázatig.

A polgármester panaszos posztjával csak egy gond van: legalább olyan álszent, mint az a KDNP-s politikus, aki bárhol, bármilyen körülmények között a pártja nevében keresztényi erkölcsökről kezd el papolni.

Borbély szemforgató szavaival szemben ugyanis az történt, hogy az ellenzék a testületi ülést megelőző bizottsági üléseken egyértelműen támogatta a fenti fejlesztéseket.

Az ellenzék egyébként a testület elé került fejlesztési javaslatok elfogadásánál sem mondott nemet. Tartózkodtak a szavazástól, mégpedig azért, mert azokat két olyan vegyes napirendi pontba sikerült besuvasztania a fideszes városvezetésnek, amik közül az első a 2018-as, a második pedig a 2019-es költségvetést is érintette:

(Forrás: csepel.hu)

A testület MSZP-s tagjai kérték az ülést vezető Borbély Lénárdot, hogy szedjék szét a két javaslatturmixot, és ha önállóan lehet szavazni róluk, természetesen támogatni fogják a fejlesztéseket. Ám a polgármester lesöpörte a kérésüket. Hogy miért ragaszkodott Borbély Lénárd ahhoz, hogy ezekről az egymástól totál eltérő javaslatokról ne külön, hanem egyben szavazzanak?

Egyszerű: mert így a tegnap délutáni testületi ülés után estére már kint lehetett a Facebook-oldalára előre bekészített, az ellenzéket szapuló szövege.

Ideje tisztán látni: a fideszes városvezető tegnap egy előre kitervelt csapdát állított fel az ellenzéknek, aminek semmi köze nem volt Csepel fejlesztéséhez.

Ha ugyanis Borbély Lénárd akarta volna, simán lehetővé tehette volna, hogy a fejlesztésekről külön szavazzanak. Csak hát akkor a Facebook-posztja ugye nem jelenhetett volna meg. De legalább annyi korrektség lehetett volna benne, hogy azt is tudatja, hogy az általa vezetett testület két salátarendeletbe suvasztva fogadta el a fejlesztéseket. Akkor most legfeljebb annyit tudnánk ide írni, hogy zöldségeket beszél, amikor az ellenzéket korholja.

Így azonban sajnos azt kell rögzítsük, hogy Borbély Lénárd ismét megbukott. Megbukott józanságból, megbukott konstruktivitásból, és főleg, immáron sokadszorra megbukott korrektségből.

Amúgy, ha már fontos csepeli fejlesztéseknél járunk, a polgármester beszámolhatna már valamikor az évtizedek óta rohadó Gubacsi híd felújításának állásáról, a Csepel SC központi sporttelepének 2014-ben feketén-fehéren beígért fejlesztéséről, vagy a gerincút minden választási évben beharangozott folytatásáról. Felőlünk akár a saját Facebook-oldalán is.