Felvonulással indul a Csepel FC “tavaszi hadjárata”

Közzétéve

Március első vasárnapjának délutánján a harmadosztályban is útjára indul a labda, ez pedig azt jelenti, hogy a Csepel FC megkezdi a bentmaradásért folyó  tavaszi hadjáratát az NBIII Nyugat csoportjában. A kék-piros legénység első ellenfele a MOL Vidi II lesz, a fehérváriakat hazai pályán látja vendégül, a mérkőzés 14:30-kor kezdődik a Béke téri stadionban.

Mielőtt azonban a kezdő sípszó elhangzana, a Csepel FC szimpatizánsainak hagyományos szurkolói felvonulására is sor kerül. A drukkerek a meccs előtt egy órával, 13:30-kor gyülekeznek a stadion főbejáratával szemben álló Tóth II-Czibor szobornál, a csepeli labdarúgólegendák emlékművénél rövid beszéd után vonulnak a szurkolók a stadionba.

Magáról a meccsről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy a Csepelnél nagyságrendekkel jobb körülmények között készülő MOL Vidi fiókcsapata ugyanúgy 16 pontos eddig a bajnokságban, mint a mieink, de jobb gólkülönbségének köszönhetően jelenleg a Csepel áll a még biztos bentmaradást jelentő 12. helyen.

Győzelemmel hangolt a bajnokságra a Csepel FC, a csapat a múlt héten a Honvéd-MFA ellen sikerrel zárta a téli edzőmeccsek sorozatát. (Fotó: Facebook/Kurtiphotography)

Igazi hatpontos rangadó lehet tehát a két csapat meccséből ma délután, ráadásul a szigetországi alakulatunknak bőven van is törleszteni valója a Vidivel szemben, ugynais a bajnokság őszi szezonjában 5-0-ás vereséget szenvedtek Székesfehérváron, ami még akkor is csúnyán nézett ki, ha emlékszünk rá, hogy a jó bíró sprottárs 3 (!) büntetőt ítélt meg a Vidi javára…

Ezzel együtt a csepeli csapat és szurkolók is bizakodhatnak, ugyanis a fehérváriak ellen az utóbbi években ezt az őszi meccset leszámítva nem ment rosszul nekünk, és a tabellán elfoglalt helyzésekből sem az következik, hogy ez egy nyerhetetlen mérkőzés lesz. Kell is a győzelem, mert a biztos bentmaradáshoz legalább a jelenlegi pozícióját meg kéne őriznie a csapatnak.

Tehát ma délután 14:30 Béke tér, Csepel FC – MOL Vidi FC az NB III Nyugat csoportjában. A csapattal kapcsolatos további hírekért, naprakész információkért kattintson a csepelfc.hu-ra!