Kik, mennyiért, és hogyan fogják elbontani a Sétányokon az iskolát?

Közzétéve

Levelet küldött hétfőn Borbély Lénárd a Csikó Sétány lakóinak a volt Görgey suli bontási munkálatairól. Dobák István, a környék önkormányzati képviselője ugyanakkor a polgármesternek küldött levelet, mert szerinte a Borbély által írtak messze nem elégítették ki a lakosság tájékoztatás iránti igényét. 

Borbély Lénárd levele:

Tisztelt Polgármester úr! Tisztelt Jegyző úr!

Örömmel értesültem egy Facebook-posztról, de személyesen is kézbesítették számomra a polgármester levelét, ami a Csikó sétányi iskola bontásának kezdetéről szól. Sajnos számomra alapvető információkat nem kaptam meg

– kezdi a Borbély Lénárdnak és Szeles Gábornak címzett, a 21órához is eljuttatott levelét Dobák István. Az MSZP-s önkormányzati képviselő konkrét kérdéseket is megfogalmazott. Például arra kíváncsi, hogy

kikkel és mennyiért végezteti el az önkormányzat a munkálatokat, és hogy milyen biztonsági garanciákat adott a társaság a szakszerű bontásra? Milyen gyakorlatuk és referenciáik vannak az ilyen nagyarányú bontási tevékenységre?

Mint írja, a Sétányon  élők számára rendkívül fontos kérdés ez utóbbi a 70-es éveket jellemző építőipari anyaghasználat tükrében. Felkészültünk az esetleges veszélyes anyagok, például az azbesztlemezek, azbesztpor hatástalanítására? – kérdezi.

Dobák szerint fontos tisztázni azt is, hogy kell elképzelni a hatalmas mennyiségű törmelék zúzását és elszállítását azon az ideiglenes útvonalon, amelyről a polgármesteri tájékoztatásban értesülhettek a csepeliek.

A Sétányokon lakók önkormányzati képviselője később egy Facebook-posztban is foglalkozott a bontással. Itt is arról ír, hogy sok kérdés, észrevétel, gond merülhet fel egy ilyen hatalmas munka során. A körzet lakóinak felajánlotta,  hogy a gyorsabb információáramlás érdekében, minden panasz, bejelentés, kérés vagy vélemény továbbítását vállalja az önkormányzat felé.

A képviselőt a bontással kapcsolatban ezeken az elérhetőségeken lehet keresni: dobak.istvan@t-online.hu, illetve 0630 619 5493.

Dobák István