Kőbunkóval támadt a Fidesz az MSZP-s önkormányzati képviselőre

Közzétéve

Pedig Dobák István csak a Görgei iskola épületének bontásáról tett fel kérdéseket Borbély Lénárd polgármesternek.

Az ügy előzménye, hogy a sétányok MSZP-s képviselője a hét elején írt egy levelet a bontással kapcsolatos kérdésekkel Borbély Lénárd polgármesternek, aki előzőleg szintén levélben kereste meg a környék lakóit, biztosítva őket, hogy minden rendben lesz a bontással.

Csakhogy ebben néhány apróságról elfelejtette tájékoztatni a lakókat: például arról, hogy kikkel és mennyiért végezteti az önkormányzat a bontást, és hogy a munkával megbízott cég milyen garanciákat tud felmutatni arra, hogy a bontás szakszerű lesz, mondjuk nem szórják tele a környéket ipari mennyiségű azbesztporral. Dobák ezekre kérdezett rá a polgármesternél.

“Bizonyára sok kérdés, észrevétel gond merülhet fel egy ilyen hatalmas munka során. Ezért kérem és ajánlom a körzet lakóinak, hogy a gyorsabb információáramlás érdekében, panasz, bejelentés, kérés, vélemény, gyors továbbítását vállalom az alábbi elérhetőségen: dobak.istvan@t-online.hu illetve 06 30 619 54 93 telefonszámon” – jelezte még az MSZP-s képviselő.

Majd megérkezett az önkormányzat “válasza“. A hivatalos kerületi portálra kikerült egy cikk, amiben Dobák egyetlen kérdésére sem válaszolnak, cserébe nekitámadnak a környék lakóit illetékesen képviselő, körzeti ellenzéki politikusnak.

Legfeljebb találgatni tudjuk, hogy Borbélyék vajon miért vesznek minden megkeresést, javaslatot, ne adj’ Isten kritikát aljas támadásnak az ellenzék részéről, de úgy tűnik, az ő demokráciafelfogásukba ennyi fér bele.

Azonban Borbélyék nem a szocialistákat nézik megint levegőnek, hanem a környék lakóit, akiknek a polgármesterék reakciója szerint tehát semmi közük hozzá, hogy kik, mennyire biztonságosan, és mennyibe kerülően fogják elbontani az iskolát.

A városvezetés agresszív reakciójából elég jól látszik, hogy a Fidesznek a Görgei ügye is csak a saját politikai haszonszerzése reményében fontos, és nem véletlenül húzzák 2014 óta a bontást. Amit ebből az ellentámadásból mindenképpen leszűrhetünk, hogy Dobák Istvánnak, és rajta keresztül pártjának, az MSZP-nek simán politikai indokból mentek neki. Valójában a kampányra tartogatták a kalapácsot, ők most akarnak zúzni vele.

Takács Mónika önkormányzati képviselő, az MSZP és a Párbeszéd csepeli polgármesterjelöltje mindenesetre kiállt a képviselőtársa mellett.

Dobák István a csepeli lakosság érdekeit tartja szem előtt, ennek megfelelően cselekszik. Ezért támadja a jelenlegi városvezetés

-reagált a történtekre a Facebook-oldalán.