Takács Mónika: gyerekeket használ fel a csepeli Fidesz szócsöve

Közzétéve

Ráadásul elég otromba módon – írja friss Facebook-bejegyzésében Takács Mónika önkormányzati képviselő, a Munkásotthon igazgatója, az MSZP és a Párbeszéd csepeli polgármesterjelöltje.

Takács Mónika az említett posztjában igen érdekes, egyben tanulságos történettel szolgált a minap. Bejegyzéséhez nem is akarunk hozzátenni semmit, az alábbiakban némi szerkesztéssel, változtatás nélkül közöljük:

Van ez az Ábel nevezetű megélhetési politikus, akit még egy alpolgármesteri pozícióval is kistafírungoztak. Na ez a személy vadul osztogatja a Facebookon, hogy “Vacognak a gyerekek a Munkásotthonban”. Nyilvánvalóan érzésekre akar hatni, hiszen jóérzésű emberek fogékonyak a védtelenekkel kapcsolatos hírekre.

Csakhogy ez a lejárató szándékú pártpropaganda most más fordulatot vett. Miután az önkormányzat lapjában is megjelent a félrevezető, de hangzatos című kreálmány, úgy tűnik valakik ezt törvénytelenül felhasználják.

Történt ugyanis, hogy egy kedves ismerősöm azzal keresett meg, hogy a csepeli Tesco parkolójában egy fiatalember gyerekek étkeztetésére gyűjt. A mese az, hogy a Munkásotthonban ételosztás lesz és ezért adakozzanak. Elmesélte, hogy ő egy birkózó, bemutatott valamilyen névjegykártya szerűséget is. Gyerekeket ábrázoló képekkel illusztrálta, hogy a rászorulók milyen boldogok lesznek ettől és reméli, hogy jól tudják lakatni őket.

Az ismerősöm közölte vele, hogy akkor felveszi a kapcsolatot velem, de az emberünk azt sem tudta ki vagyok. Miután megtudta, sürgős dolga akadt és továbbállt. Nem is csodálom, mert ilyen ételosztásról mi nem tudunk semmit. A Munkásotthon senkinek nem adott megbízást adománygyűjtésre, ezt mi saját magunk végezzük működési költségeink és egyéb rendezvényeink kapcsán. Nettó szélhámosságnak tűnik, aminek a táptalaja nagyon is elképzelhető, hogy az ábeli hatáskommunikáció.

A Munkásotthon ellehetetlenítését célzó Fidesz-propagandát 9 éve tolják, és a hazugsággyár még mindig gőzerővel működik. Kezdték az átláthatatlansággal, ami persze nem volt helytálló, de hát olyan jól hangzik. 9 év alatt az önkormányzat 168 millió forintot vont el a Munkásotthontól és további 50 millió forint állami támogatást vontak el, hathatós közbenjárásra, miközben a ház 5400 m2-en végig működött és színvonalas, országosan is egyedülálló programokat kínált az érdeklődőknek.

Sajnos az ingatlan karbantartásra ilyen nehéz körülmények között csak annyi jutott, amennyit el kellett végeznünk a zavartalan működéshez, de ha nincsenek a támogatás kiesések ez a ház kívül-belül tökéletesen rendben lenne. Mostanság az intézmény külső állapotát támadják és azt híresztelik, hogy nincs fűtés, ami egyébként másfél millió forintba kerül nekünk egy hónapban. Szóval van. Érdekesség még, hogy nemrégiben az általuk delegált felügyelőbizottsági elnöknek bemutattam a házat és ekkor tájékoztattam arról, hogy a rendezvénytermünkben nem jó a fűtés hatásfoka. Biztosan üldözési mániám van, hogy nemsokára előjöttek ezzel a cikkel.

Még egy adalék: a fűtési szezon kezdete óta megszámolni sem tudom, hogy hány alkalommal voltak a Munkásotthonban a polgármester gyerekei. Ha mindaz igaz lenne, amit leírtak, akkor felelőtlen szülő, hogy ideengedi őket? Egyébként meg elég furcsa eljárás lenne, hogy, mint intézményvezetőt egyetlen szülő sem keresett meg panasszal, de a csepel.info-t egyből megtalálták, amit nekünk a Munkásotthonnak, rendőrségi feljelentés (rágalmazás miatt) útján sem sikerült fellelni (meg is szüntették a nyomozást, oszt jó napot).

Akik folyamatos hazugságokkal, rágalmakkal próbálnak valamin vagy valakin felülemelkedni, azoknál súlyos gondok vannak és nincsenek valós válaszaik a feladatokra. Azt is megkockáztatom, hogy soha nem volt szándékukban a Munkásotthonnal érdemben foglalkozni, mert másra kellett a pénz, hiszen nézzük csak meg mennyi megoldatlan feladat van még a kerületben. Az ellenség meg mindig jól jön, hiszen tudjuk, őket csak ez tartja életben.

Bizonyítsuk be, hogy az összetartozásnak, az együttgondolkodásnak, a józan észnek és a szakmaiságnak sokkal nagyobb ereje van, mint az ellenségeskedésnek. Bárki beállhat a sorba.

Azt meg, hogy ilyen embereknek nem engedi át a kuratórium a Munkásotthont és ellenáll a sok zsarolási kísérletnek, tökéletesen megértem. Képzeljük csak el, ha a sebészeten ezentúl hentesek műtenének.

Végezetül utaltam már arra, hogy sok a megoldatlan feladat még a kerületben, egyik ilyen a Munkásotthon. Rendbe fogjuk tenni, ahogyan a többit is!

Takács Mónika Facebook-posztja:

Gyerekeket használ fel a csepeli Fidesz szócsöve.Ráadásul elég otromba módon. Van ez az Ábel nevezetű megélhetési…

Közzétette: Takács Mónika – 2019. március 7., csütörtök