Mentőautó helyett mentőhelikopter jött Csepelre – de miért is?

Közzétéve

Különös esetnek lehettek tanúi a kerületiek kedden Csepel központjában. Még a délelőtt egy mentőhelikopter landolt nagy nehezen az SZTK hátsó bejárata előtti úton. A légijármű személyzete a földet érést követően azonnal átrohant a Kossuth Lajos utcán a szomszédos pláza-parkolóba.

Szemtanúnkon kívül ezt a mindig jól értesült csepel.info blog tudósítója is jól láthatta.  A külföldi szerverről futtatott fideszes propagandaoldalon a történtekről hamarosan azt írták, sztrókot kapott egy autós a pláza parkolójában kedden délelőtt, emiatt landolt a mentőhelikopter.

A csepel.info szerint a beteghez elsőként a Csepeli Orvosi Ügyelet érkezett, akik azonnal értesítették a mentőszolgálatot. A 60 év körüli férfit végül nem a helikopter vitte el, hanem egy később érkező mentőautó – írták. Ami azért érdekes, mert egy másik szemtanú később a következőket tette közzé a Csepel Hol-Mi? Facebook-csoportban:

A beteg 10 perccel a mentőhelikopter érkezése után már járkált és el akart menni, az egyik kiérkező rendőr úgy húzta vissza hogy nem kéne, amúgy semmilyen ellátást nem kapott.

Amúgy meg az a gáz, hogy hétköznap délelőtt fél 11-kor nincs mentőgépjármű Csepelen, a helikopter érkezése után 30 perccel a harmadik, másik kerületből (vissza)érkező mentő kanyarodott a beteghez

– írta.

Hozzátéve, hogy

mindez a mentőállomástól 50 méterre történt.