Március 15-én sem ünnepel az ellenzék a csepeli önkormányzattal

Közzétéve

Tavaly ősszel, az 1956-os forradalom évfordulóján sem koszorúztak közösen, úgy tűnik, ebből már hagyomány lesz Csepelen.

Pedig a Borbély Lénárd polgármester aláírásával ellátott önkormányzati hirdetmény szerint a fideszes városvezetés mindenkit szeretettel vár március 15-én reggel a Görgey téri Petőfi szoborhoz. A téren egyébként egész délutánig lesznek majd ünnepi programok.

Senki nem gondolhatja, hogy együtt fogjuk ünnepelni a magyar szabadságot azokkal, akik rabszolgatörvényt vernek a dolgozó népre, folyamatosan korlátozzák a szólás- és sajtószabadságot, kivezetnék az unióból a nemzetet, és újra hűbérúri rendszert vezetnek be hazánkban

– kommentálta a 21órának a szocialista Bangóné Borbély Ildikó a legnagyobb önkormányzati frakcióval rendelkező kerületi ellenzéki párt döntését. Az MSZP csepeli elnöke ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a csepeli ellenzéki pártok a Csepelért Egyesület koszorúzásán és fáklyás felvonulásán fognak részt venni.

A XXI. kerületi lokálpatrióta civilek, valamint az ellenzéki pártok által szervezett megemlékezés a forradalom évfordulójának előestéjén, azaz csütörtök este 6 órától, szintén az SZTK-val szemben álló Petőfi szobornál fog kezdődni.

A Csepelért Egyesület hirdetménye (Forrás: Facebook/Csepelért Egyesület)