Több csepeli iskolában sztrájk lehet csütörtökön

Közzétéve

Sztrájkolnak ma a köztisztviselők, a munkabeszüntetéshez az oktatási ágazat egy része, köztük több XXI. kerületi intézmény is csatlakozott.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete március 14-re, vagyis mára hirdetett kétórás szolidaritási sztrájkot, miután több szakképzési centrummal és tankerületi központtal sikerült megállapodnia az elégséges szolgáltatásról.

Három csepeli iskola is van a szakszervezet honlapjára feltett lista szerint. A csepeli vendéglátóipari szakközépiskola, a Csete Balázs szakgimnázium, és a Kossuth Lajos műszaki szakgimnázium.

A PDSZ honlapján lévő lista alapján akár a csepeli Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium Airbus A320 repülõgép-szimulátora is leállhat.
 Hogy az említett három XXI. kerületi tanintézményben végül lesz-e ma reggel 8 és 10 óra között munkabeszüntetés, az az iskolák dolgozóinak saját döntéstől függ.

Amit tudni lehet, ez most alapvetően nem az oktatási ágazat követeléseiért hirdetett akció, hanem a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének 12 pontjáról szól.

Ilyen például az átfogó bérrendezés a közszféra egészére, valamint a túlmunkák pontos meghatározása, finanszírozása és kifizetése.

A pedagógus-szakszervezet azért tartja fontosnak a szolidaritást, mert bízik abban, hogy amikor az oktatásban dolgozók saját, ágazati sztrájkjukat hirdetik meg, mások is hasonló akciókkal segítik majd a munkabeszüntetést – a szervezők nyilatkozata szerint.