Az ukránok már a csepeli spájzokban vannak?

Közzétéve

Egyre érdekesebb fordulatok a több ezer eltűnt csepeli ügyében. Ezúttal különös szófordulatok kapcsán mutatjuk be, hogy valami nagyon nem stimmel a XXI. kerületben.

Hétfőn kiderült, hogy egy év alatt eltűnt 3423 lakos a XXI. kerületből.

Míg 2018 januárban a KSH adatai szerint 76 182 fő lakott a kerületben, addig 2019 januárban a csepeli választási iroda már csak 72 759 főt talált.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli elnöke bukkant rá az ordító különbségre, az erről tartott sajtótájékoztatóján pedig elmondta, hogy a népességfogyásnak az őszi önkormányzati választáson lehet jelentősége. 2014-ben ugyanis a jegyző az akkori lakosságszám alapján alakította ki a 14 egyéni választókörzetet, és határozott arról, hogy hat induló juthat mandátumhoz kompenzációs lista alapján. 2014-ben a csepeli választási iroda még 75 053 főt talált a kerületben.

A népességfogyás úgy igazán érdekes, hogy 2014-hez képest 2018-ra több mint ezer fővel nőtt a lakosság létszáma, majd 2018-ról 2019-re több mint 3400 fővel csökkent

– derült ki a szocialista országgyűlési képviselő által nyilvánosságra hoztott adatokból. Az eset folyományaként aztán az egyik kerületi Facebook-csoportban egy érdekes poszt jelent meg tegnap. A bejegyzés lényegében egy elkapott beszélgetés leirata, ami – ha valóban elhangzott – arra enged következtetni, hogy az ukránok már megint a csepeliek spájzában vannak.

Színhely: Csepel 5-ös Posta, Királymajori lakótelep

Időpont: tegnap kora délután

Történet:

Állok sorba a fent említett helyen. Közben fiatal, huszonéves pályakezdő postásfiú érkezik, beáll a főpénztár előtti sorba. Rövid időn belül megérkezik egy másik fiatal, huszonéves pályakezdő postásfiú, csatlakozik a kollégájához és megkezdődik a beszélgetés.

– Te, neked működik ez a vacak? – mutat a vállán lógó kézi szerkentyűre, amivel legújabban kézbesítik az ajánlott küldeményeket, s amin alig lehet eszközölni egy valamire való aláírást.

– Nekem igen. Miért?

– Hát képzeld, az előbb állok a lépcsőházban az egyik lakás előtt, hiába csöngetek, sehol senki. Kénytelen vagyok nekiveselkedni, hogy kinyomtassam az értesítőt az ajánlott küldeményről, hát vagy 16 darab ukránnak kellett volna értesítőt hagynom, de ez a masina a felénél felmondta a szolgálatot… Csak nem valami választásra készülünk?

Az több ezer eltűnt csepeli esetére fényt derítő Bangóné Borbély Ildikó eközben írásbeli kérdésekkel fordult az illetékes állami szervekhez, többek között a belügyminisztériumhoz, hogy tisztán lehessen látni az ügyben.