370 millióért bontják a volt Görgey iskolát

Közzétéve

A csepeli önkormányzat nyilvánosságra hozta a szerződést, amiből kiderül, ki és mennyiért bonthatja el a Sétányokon lévő volt Görgey Általános Iskolát.

Még aznap, amikor Dobák István szocialista önkormányzati képviselő kérdést intézett az önkormányzatnak az egykori Görgey iskola bontásával kapcsolatban, közétette a szerződést a honlapján a csepeli önkormányzat.

A csepel.hu-ra felkerült szerződés szerint a munkát a Gerulus Kft. végezheti el. A cég neve onnan lehet ismerős, hogy ez a vállalkozás aszfaltozta korábban a Németh Szilárd királyerdei háza előtti utcát.

Rejtély, hogy ezt miért nem lehetett simán csak közölni a képviselővel, miért kellett agresszív kismalac módjára nekitámadni a csepeli propagandamédia minden felületén. Ábel Attila alpolgármester például Facebook-bejegyzésekben kezdte szapulni Dobákot, hogy akadályozza az egykori iskolaépület bontását, de az évi 40 millió forint közpénzből kiadott kerületi újságban is külön sorokat szenteltek a szocialista képviselő lejáratásának.

Ez az után történt, hogy az MSZP-s politikus, mint a körzet képviselője levélben fordult Borbély Lénárhoz, amiben a bontással kapcsolatos kérdéseket közvetítette a polgármester felé. A Sétányok lakóitól pedig azt kérte Dobák, ha panaszuk van, bátran forduljanak hozzá.

A héten aztán a Közbeszerzési értesítőben is megjelent a bontással kapcsolatos közbeszerzés eredménye. Ebből is kiolvasható, hogy áfával együtt 370 millió forintért kell a földdel egyenlővé tenni az egykori iskolát.

Az eredményhirdetésből kiderül, hogy majdnem 23 köbméter azbesztet is el kell tüntetnie a nyertes Gerulus Kft-nek. A cég neve onnan lehet ismerős, hogy a 444.hu decemberben közölte, ez a cég az amelyik Németh Szilárd honvédelmi államtitkár házának eddig aszfaltozatlan utcáját ők látják el szilárd burkolattal.

Úgy gondolták, elég ha ők tudják.

A Közbeszerzési értesítőből kiderül az is, hogy hétvégén nem dolgozhatnak a bontáson és hétköznap is csak délután négyig végezhetnek nagy zajjal járó munkálatokat. Korábban azt állította Borbély Lénárd polgármester, hogy a terület hasznosításával kapcsolatban kikéri majd a lakosság véleményét is.

Úgy tudni, Dobák István újabb nyílt levélben vonja majd kélrdőre a helyi fideszeseket, feltéve a kérdést, mégis mivel akadályozza a volt iskola bontását, hiszen mint cikkünk elején írtuk, erről harsogtak a csepeli propagandakiadványok.