“A határon inneni értékeinket sem tudjuk megbecsülni”

Közzétéve

Takács Krisztián szerint a magyar foci nem a határon túlra telepített akadémiák révén fog feltámadni. Amíg a határon inneni értékeinket sem tudjuk megbecsülni, mit akarunk elérni a nagyvilágban? – kérdezi.

A 107 éves, négyszeres NB1-es bajnok Csepel FC résztulajdonosa a kérdést annak a hírnek a kapcsán fogalmazta meg, hogy nyíltan kimondta az egyik erdélyi klub vezetője, hogy

a tízmilliárdokból támogatott határon túli akadémiák a felcsúti Puskás Akadémia céljait szolgálják.

Ez azért érdekes, mert a hivatalos kormányzati kommunikáció eddig kizárólag a külhoni magyarság nemzeti identitásának megerősítéséről meg hasonlókról szólt.

Takács Krisztián a Hírklikknek a székelyföldi hírt úgy kommentálta: amíg itthon olyan patinás egyesületek, mint például a 107 éves, korábbi négyszeres NB1-es bajnok Csepel csak tengődnek, addig a kormány olyan külföldön működő klubokra költi a milliárdokat, amik láthatóan nem a magyar, hanem a horvát, vagy éppen a szlovák sportot erősítik.

A csepeli klubtulajdonos szerint a magyar foci nem a határon túl épülő akadémiák kitömésétől fog feltámadni.

„Ha a határon inneni értékeinket sem tudjuk megbecsülni, mit akarunk elérni a nagyvilágban?” – tette fel a kérdést. Jelenleg összesen kilenc határon túli futballakadémiát támogat a kormány, az elmúlt két évben összesen 20 milliárd forintot költött a határon túli focira.