Újabb szintre lépett a csepeli álhírgyártás

Közzétéve

Ahol évtizedekig a nehéziparban alkottak maradandót, ma a hazugságipar megy magasfokon: az évi 40 millió forintból fenntartott kerületi újságban már nem csak utólag írják felül a valóságot, hanem előre is.

Az úgy volt… Kezdjük elölről: az úgy lesz, hogy március 28-án testületi ülést tartanak Csepelen. Az első napirend egy rendelettervezet lesz, méghozzá a védőoltások támogatásáról. A gyerekeknek a rotavírus, az időseknek pedig a pneumococcus baktérium elleni védőoltás ingyenessé tételéről van szó.

A rendeletről tehát a következő, csütörtöki testületi ülésen dönt a csepeli képviselő-testület.

Ehhez képest a Csepeli Hírmondóban már a múlt héten megjelent egy cikk, amiben külön kiemelték, hogy “Takács Mónika a gyerekek és az idősek ingyenes védőoltását sem szavazta meg.”

Ami igaz is, mivel a szavazás csak csütörtökön lesz.

Erről maga az érintett, vagyis Takács Mónika önkormányzati képviselő, polgármesterjelölt számolt be a Facebook-oldalán, kijelentve, hogy teljes mértékben támogatja a kötelező oltások ingyenessé tételét.

Hozzátette, hogy Csepel 2019-es költségvetését valóban nem szavazta meg, mert annak nem lehet ismerni a teljes tartalmát. Az év során, nyilván a választások miatt, több beruházás lesz a kerületben, aminek a pénzügyi hátterét máig nem látni – írja, emlékeztetve rá, hogy a nem olyan rég egy kétmilliárdos hiány okozott botrányt és pánikot az önkormányzatnál. “A többségi városvezetés által készített költségvetésért a felelősséget saját maguknak kell vállalniuk” a szocialista frakcióban helyet foglaló képviselő szerint.

Az említett Hírmondó-cikkben ezzel együtt valótlanság jelent meg, amivel nyilvánvalóan a lakosságot próbálják manipulálni, az ellenzéki Takács Mónikát pedig lejáratni.

“Szeretnék megnyugtatni minden kedves csepeli lakost: soha nem szavaztam olyan előterjesztések ellen, amelyek bármelyik korosztály vagy réteg támogatását célozták, helyzetük, életkörülményeik könnyítését szolgálták”

– szögezi le a bejegyzésében.

“Nem elvenni szeretnék, hanem még többet adni, a jelenleg kirekesztetteket is segíteni. Nem lesz egyszerű, mert heti szinten fogják elárasztani a kerületet hamis hírekkel, egy-egy ellenzéki szereplő mocskolásával. Ők csak ezt az utat ismerik. Pedig egyszerűen csak tisztességgel kellene dolgozni, nem pedig folyamatosan ellenséget gyártani és az ellenzéket köpködni”

– teszi hozzá.