Csepeli MSZP: a kerületben is formálódik az ellenzéki együttműködés

Közzétéve

Két minapi kutatás is azt mutatja, hogy a Fidesz Csepelen legyőzhető az őszi önkormányzati választáson. Mindkét kutatóintézet hangsúlyozza viszont, hogy erre akkor van reális esély, ha az ellenzéki pártok nem egymással, hanem kizárólag a kormánypárti jelöltekkel állnak majd szemben.

A kutatások kapcsán megkerestük a legnagyobb ellenzéki önkormányzati frakcióval rendelkező MSZP-t és rákérdeztünk, hogy áll az az együttműködés, amelynek az utóbbi időben számos jelét adták az ellenzéki pártok csepeli szervezetei, kezdve a tavaly őszi 1956-os megemlékezéstől a decemberi hírmondós kiálláson át a közös március 15-i megmozdulásig.

Csepeli ellenzéki pártok közös demonstrációja az évi 40 millió forint közpénzzel fenntartott, ennek ellenére kizárólag a Németh-Borbély-féle fideszes városvezetés propagandáját szolgáló Csepeli Hírmondó úgynevezett szerkesztősége előtt 2018 decemebrében.

Bangóné Borbély Ildikó, a csepeli szocialisták elnöke és országgyűlési képviselője a 21órának elmondta, hogy több vidéki nagyvároshoz és budapesti kerülethez hasonlóan

a XXI. kerületben is formálódik a pártok és a civilek együttműködése.
A cél egyértelműen az őszi “egy az egy elleni” felállás előteremtése mind a polgármesterválasztás, mind az egyéni körzetek szintjén, méghozzá tartalmi alapon. Ezért most elsősorban a programok összefésülése zajlik, ugyanakkor a közös pontok megtalálása mellett az egyes programelemeket hitelesen kéviselő jelöltek kiválasztása isidőben meg fog történni – tudtuk meg.
Kapcsolódó posztunkból kiderül, hogy négy párt összefogásával megszorítható, ötpárti együttműködéssel pedig stabilan verhető a Fidesz a fővárosban az önkormányzati választáson, és ez a XXI. kerületi szinten is igaz:

Friss kutatások: legyőzhető a Fidesz Csepelen