Csepeli polgármester: nincs azbesztveszély!

Közzétéve

Ezúttal valóban jó hírt közölt Borbély Lénárd. 

“Megtörtént az épület anyagmintájának hivatalos akkreditált vizsgálata, amely megállapította, hogy a külső burkolat nem tartalmaz azbesztet, így a bontás még biztonságosabb. Nincs azbeszt veszély!”

– jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook-oldalán szerdán. A fideszes városvezető falára kitett dokumentumok szerint a volt Görgey iskola Sétányokról való elbontása tehát eggyel kevésbé kockázatos, mint ahogy arra korábban a környéken lakók esetleg számítottak.

Korábban az is kiderült, hogy mintegy 370 millió forintért bontják el az iskolát, amit a rendszerváltás után mindenhol megcsappanó gyermeklétszám okán kellett megszüntetni. A bontást végző válllakozás egyébként  a kerületi Fidesznél igencsak jól fekvő Gerulus Kft. A cég neve például onnan lehet ismerős, hogy ők aszfaltozták korábban a Németh Szilárd királyerdei háza előtti utcát is.

Amit magáról a bontásról még konkrétan tudni lehet, hogy hétvégén elvileg nem dolgozhatnak majd a területen, és hétköznap is csak délután négyig végezhetnek nagy zajjal járó munkálatokat.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy miért korábban kellett egész pályás letámadásba lendülni a bontással kapcsolatos lakossági kérdéseket megfogalmazó ellenzéki önkormányzati képviselő ellen. Az MSZP-s Dobák István, mint a Sétányok megválasztott képviselője mindössze arról érdeklődött Borbély Lénárdnál, hogy ki és mennyiért fogja elvégezni a munkát, és hogy a kiválasztott cég milyen garanciákat tud felmutatni a bontás biztonságos kivitelezésre.
Mindenesetre az további jó hír, hogy a szocialista képviselő aktív közbenjárása nyomán, ha közvetve is, ha utólag is, de a csepeliek által megbízott, a csepeliek által fizetett polgármester hajlandó volt érdemi információkat adni a bontásról.
(Fotók: Facebook/Borbély Lénárd)