Újabb fairtás Csepelen

Közzétéve

Ezúttal Csillagtelepen csapott le a Borbély Lánárd vezette önkormányzat fejszéje.

Felháborodott poszt került ki az egyik legnépszerűbb kerületi közösségi oldalra a minap. Az alábbi idézet a Csepel Hol-Mi? Facebook-oldalról származik:

“Ez most komoly? A Radnóti Művelődési Ház mögötti kiserdőt kiirtották mert parkosítanak! Szinte egész Csillagtelepen lassan nem lesz egy fa sem, pedig ezek a fák nem mai gyerekek voltak, és nyárfa nem nagyon volt köztük. Ez tényleg borzasztó!”

Meg is indult rögtön a kommentelés a bejegyzés alatt. Az eddigi közel 90 hozzászólásból hármat emelnénk ki.

Ábel Attila alpolgármester szerint nincs itt semmi látnivaló. Szerinte “egy parkfejlesztés során mindig hozzá kell nyúlni a parkhoz ahhoz, hogy megújuljon, megszépüljön. Ez ugyanolyan, mint a lakásfelújítás, bontás nélkül nem megy.”

Tenk András LMP-s önkormányzati képviselő szerint viszont a városvezetésnek fogalma sincs a fenntartható településfejlesztésről. Bár ezen nem lehet csodálkozni azok után, amit a környezetvédelemben művelnek 2010 óta.

Egy lakossági kommentelő megjegyezte, hogy a Királymajorban is parkosítás okán nyírják ki fákat, még a gyerekek is megjegyezték már – írja. “Biztos valakinek faiskolája van” – tette hozzá, nem egyedüliként pedzegetve, hogy az önkormányzat feltűnő fakivágási mániája mögött esetleg valami biznisz is állhat.
Forrás: Facebook/Csepel Hol-Mi? csoport

Amúgy harmadszor ülésezett idén az önkormányzat képviselőtestülete tegnap. A napirendek közül az előzetes munkarendtől eltérve kimaradt a fás szárú növények védelméről, kivágásáról és pótlásáról szóló rendelettervezet.

Kapcsolódó posztunk: 

Nem bír leállni a Fidesz a fairtással