Borbély Lénárd nagy tervei

Közzétéve

Bár a Borbély-Németh féle fideszes városvezetés az elmúlt lassan egy évtizedben semmit nem kezdett a Szent Imre tér hányatott sorsú buszpályaudvarával, most hirtelen megvilágosodott, és monumentális tervezgetésbe kezdett.

2010 óta minden létező módon felújította, átépítette, kidekorálta és teleaggatta a főtér HÉV felőli részét a csepeli városvezetés. Az őszi önkormányzati választásokra azonban a Szent Imre tér túloldalát is rendbe tenné az önkormányzat.

Erről egy szép PR-cikk jelent meg tegnap a kerület hivatalos honlapján. Az írás alapvetően a csepeli főépítész nyilatkozatát hozza, azonban a cikknek már az elején sietnek megemlíteni, hogy Borbély Lénárd polgármester javaslatára kerül sor a buszpályaudvar áthelyezésének megtervezésére.

Igen, jól olvasták: az önkormányzat vezetése, amely az elmúlt 8-9 évben legalább félmilliárd forintot elszórt a tér templom felére, most úgy döntött, ideje kezdeni valamit a szocializmusból itt ragadt, az utóbbi 7-8 évben már szinte csak depóként üzemelő másik felével is.

Szép tőlük, hogy most már legalább terveznek. Más kérdés, hogy mit terveznek a buszpályaudvar helyére. A cikk szerint áthelyezéssel a lehetőség lesz a Szent Imre tér komplex, térfaltól térfalig terjedő rehabilitációjára.

Szuper. Mik is lennének a főbb új funkciók?

A cikk szerint az alábbiak:

rekreációs, például játszótér (van már egy a túloldalon)

szakrális, azaz újabb szobrok (van már egy tucat a túloldalon)

teraszos vendéglátóhelyek (van már egy a túloldalon, két éve tervezik a megnyitni)

pihenőpark jelentős zöldfelülettel (végre egy értelmes ötlet)

A tervezést a cikk szerint a lakossággal partnerségben bonyolítják majd le, ami szintén jó ötletnek tűnik, tekintve, hogy az utóbbi években a csepelieket érintő legfontosabb ügyekben sem sikerült konzultálni. A beruházás egyébként legkorábban 2020-21-ben indulhat el a csepel.hu-n olvasható jóhírmondás szerint.