Baráti polgármesteri plecsniosztás

Közzétéve

Az élő csepeli labdarúgó legenda helyett Borbély Lénárd a saját fociegyesülete vezetőjét tüntette ki. 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idei évfordulóján rendezett ünnepségen Csepel Szolgálatáért díjban részesült Fazekas Attila. Fazekas a Katona József Általános Iskola gondnoka, egyébként Borbély Lénárd polgármester csapata által 2015-ban létrehozott Csepel Utánpótlás Egyesület szakmai vezetője.

Ez az egyesület az, amelyik közel 200-szor (!) annyi önkormányzati támogatásban részesül, mint a másik 30 csepeli sportklub együttesen, ennek ellenére ma is leginkább abban eredményes, hogy elszipkázza a gyerekeket és a szakembereket a többi csepeli labdarúgó klubtól.

Visszatérve Fazekasra: pedellusi tevékenysége mellett a “sportszakmai” pályafutását edzői végzettség nélkül a Csepelnél kezdte, majd az ugyancsak kerületi Halászi Focisuliban folytatta, ahol  információink szerint olyan magas színvonalú szakmai munkát folytatott, hogy rövid időn belül menesztették. Fazekas ezután a szomszédos Halásztelekre tette át a székhelyét, de hogy ne távozzon üres kézzel, az általa trenírozott csapat háromnegyedét magával vitte, így finoman szólva nem hagyott szép emléket maga után.

A Halászit Halásztelekre cserélő Fazekas 2014 környékén már Borbély Leventével (a polgármester, Borbély Lénárd testvére) szervezte az önkormányzati labdarúgó egyesületet. Először megkörnyékezték az egykori Papírgyár-pályán működő Csep-Gól FC-t , majd információink szerint a Szabadkikötő SE- nél próbálkoztak, de miután egyik helyen sem álltak szóba velük, 2015-ben mindenféle szakmai alap nélkül létrehozták a Csepel Utánpótlás Egyesületet (CSUSE).

A CSUSE szakmai vezetőjének Fazekas Attilát tették meg, aki persze csapot-papot otthagyva távozott Halásztelekről, de szokása szerint onnan is vitte magával a gyerekek zömét. A közpénzmilliókkal kitömött egyesület azóta is csak a támogatásokban dúskál, a szakmaiságban még csak véletlenül sem, de ez nem akadályozta meg Borbéléket  abban, hogy az idei március 15-i ünnepség apropóján meglepjék a saját egyesületük vezetőjét egy kitüntetéssel.

Eközben éppen 60 éve nyerte meg az utolsó NBI-es bajnoki címét a Csepel csapata, amelynek ma már csupán egyetlen tagja, Kóczián Antal él. Most volt 91 éves, pályafutása során a Csepeli Vasasban és a Csepel SC-ben is játszott 115 meccset, majd a Csepel felnőtt és utánpótlás csapatait edzette.

A Csepel 1958-59-es bajnokcsapata. Az álló sorban balról a harmadik Kóczián Antal. (Forrás: csepelfc.hu)

Ilyen életúttal nem mintha rászorulna a polgármester kitüntető figyelmére, de Kóczián neve nem csak a sportszerető kerületiek körében fogalom, élő legendája ő az egész magyar labdarúgásnak. Ennek fényében botrány, hogy Csepel jelenlegi vezetéséből senki nem volt, akinek az évforduló kapcsán eszébe jutott volna. Helyette Fazekas Attilára fókuszáltak, mert szerintük ő “már letett valamit az asztalra”. Igen, az övékre.

(Felső kép: Borbély Lénárd polgármester és Fazekas Attila. Forrás: csepel.hu)