Jó hír a változást akaró budapestieknek

Közzétéve

Megegyezett az ellenzék a közös budapesti polgármester-jelöltekről – jelentette be az MSZP budapesti elnöke pénteken reggel. A 23 közös ellenzéki kerületi polgármester-jelöltet, köztük a csepelit is, holnap délelőtt jelentik be.

Molnár Zsolt péntek reggel az ATV Start című műsorának vendége volt, ahol azt mondta,

szintet lépett az ellenzék, megszületett a megállapodás a közös budapesti kerületi polgármester-jelöltekről.

A 23 közös ellenzéki kerületi polgármester-jelöltet holnap délelőtt jelentik be – mondta Molnár a televízió Start című műsorában.

Nem cáfolta, hogy a zuglói jelölt Horváth Csaba lesz. Kérdésre megerősítette, hogy az eddigi választásokon győztes kerületi polgármestereket újra indítják, és kijelentette: a többi jelölt is a legesélyesebb, legalkalmasabb jelölt lesz.

Takács Mónika, az MSZP-Párbeszéd piros-zöld szövetség csepeli polgármesterjelöltje.

A megállapodással „Budapest politikatörténetében az előválasztást követően egy újabb jelentős mérföldkőhöz fogunk jutni; (…) az őszi önkormányzati sikert megalapozzuk” – mondta, de hosszas faggatózásra sem mondott többet a jelöltekről. „Vásárt a napján” – utasította vissza, hogy a holnapi közös bejelentés előtt többet eláruljon.

A mostani megállapodás a Jobbikot nem érinti. A Jobbik „komoly kulturális átalakuláson ment keresztül”, de közvélemény-kutatások szerint a budapesti választók ezt még nem igazán érzékelik. E kutatások szerint a Jobbik-szavazók jelentős részének a másodlagos pártpreferenciája a Fidesz, és a főpolgármesterségre Tarlós, „tehát az ő esetükben (… ) nem lenne logikus egy ilyen átfogó együttműködés” – mondta Molnár Zsolt.

Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy a budapesti választás 23 kerület közel 300 önkormányzati képviselőjéről szól, ilyen értelemben tehát kizárni senkit sem lehet az együttműködésből.

(Forrás: Hírklikk)