Csepeli Strand: fejest ugranak a botrányba?

Közzétéve

Meglehet, hogy a csepeliek az idei strandszezon jó részében a kerületben csak az izzadságukban úszhatnak majd – értesült a 21óra.

Kevéssel a hagyományos, májusi nyitás előtt ismét zárva tart a Csepeli Strand. Az egy hónapra tervezett bezárás fő oka állítólag az öltözők állapota: nincs ugyanis elég alkalmas helyiség (a régieket már elbontották, a konténerek meg ezek szerint nem felelnek meg a célra), másrészt úgy tudjuk, több medence is felújításra szorul.

A strand bezárása több szempontból is érdekes.

Egyrészt a 2010 óta regnáló Németh-Borbély-féle városvezetés kevés olyan évet produkált, amikor ne újított volna fel valamit a fürdőkomplexumon, nem feledkezve meg természetesen jól megmártózni a munkálatok sikerében sem. Legutóbb tavaly nyáron büszkélkedett Borbély Lénárd a fideszes lakájmédia segítségével, hogy milyen csúcsszuper lett a frissen felújított Csepeli Strand.

Szóval kissé érthetetlen, miért nem lehetett egy levegővételre megcsinálni minden szükséges felújítást, azt meg pláne nem könnyű belátni, miért a közelgő strandidőre időzítve kellett ismét nekilátni a nagy csinálásnak. Forrásunk szerint egyébként a megkésettnek tűnő munkálatok miatt  komoly gondok lehetnek. Mint mondta

“vészesen közeleg a strandidő, és  nincs az az Isten, hogy ne legyen csúszás az egy hónapon felül, méghozzá nem is kevés.”

Az idei munkálatokat az önkormányzat ígérete szerint május végére befejezik. A korábbi években áprilisban volt zárva a strand a nyári üzemelésre való átállás miatt, most emiatt májusban lesz a leállás – írták március elején. A csepel.hu beszámolója szerint február elején kezdték el bontani a régi, öltözőépületeket, az önkormányzati portál cikke szerint a főbejáratra is ez a sors vár.

Az új öltözőépület látványterve. (Forrás: csepel.hu)