Éljenek a harcos csepeli nők!

Közzétéve

Az 57 kilós Barka Emese lett a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka, miután győzött a bukaresti kontinensviadal pénteki döntőjében. A csepeli versenyző 4-2-re múlta felül az ukrán Tetjana Kitet, így a 2007-es, a 2013-as, a 2017-es és a tavalyi bronzérem után ezúttal aranyat nyert.

“Boldog vagyok. Ma nem birkóztam annyira jól, mint tegnap, nem sikerültek a támadások. Kikényszerítettem azokat a szituációkat, amelyekben jól érzem magam, de nem tudtam pontokat csinálni.

Azért nyertem, mert mindennél jobban akartam győzni”

– értékelte pályafutása legnagyobb sikerét Barka.

Emese páratlan teljesítménye természetesen a csepeli online közösségi térben sem maradt  visszhang nélkül. Takács Mónika például így értékelte a csepeli birkózónő győzelmét:

Szívből gratulálok Barka Emesének a bukaresti birkózó Európa-bajnokság döntőjében szerzett aranyérméhez! Fantasztikus teljesítmény! Éljenek a harcos csepeli nők!!!

 – gratulált a XXI. kerületi polgármesterjelölt Facebook-oldalán.
Takács Mónika Ibolya
Persze Németh Szilárd csepeli birkózóelnök sem felejtette köszönteni a bajnokot, sőt. Tegnap délután óta nem kevesebb mint öt (!) gratuláló bejegyzést tett közzé a közössségi oldalán, legutóbb már például egy igényes koreográfiával is kedveskedve Emesének.
Kiemelt kép: Facebook