Borbély Lénárd büszkén adta át a Rákóczi Kertet

Közzétéve

A polgármester hatalmas munkáról beszélt, amelynek eredményeként szerinte egy XXI. századi, többfunkciós közösségi teret hoztak létre a XXI. kerületben. Nem mintha kisebbíteni akarnánk a felújítás befejezése kapcsán feltört városvezetői örömöt, de azért találtunk néhány kivetnivalót a hónapok óta reklámozott nagy beruházás kapcsán.

“A hatalmas, több hónapig tartó munkálatok eredményeként egy új, XXI. századi, többfunkciós közösségi teret hoztunk létre, ahol rengeteg programmal várjuk a csepeli lakosokat. Köszönöm Tarlós István főpolgármester úr támogatását és minden, a kerten dolgozó munkatársamnak az áldozatos munkájukat – írta ki közösségi oldalára Borbély Lénárd kedden.

(Forrás: Facebook/Borbély Lénárd)

Való igaz, a közösségi kertről készül fotók alapján szép lett a kert, azonban olvasóink több hiányosságra is felhívták a figyelmet a napokban. Ezek közül az egyik, hogy az új, rekortán borítású futókör annyira keskenyre sikerült, hogy azon két ember sem egymás mellett, sem egymással szemben futva nem fér el kényelmesen.

Az átépített parknak egyetlen négyzetmétere sem fedett, azaz sem esőben, sem hóban nem lehet majd használni (illetve persze lehet, csak a komfortérzet nem lesz túl rózsás). Itt tehát a tervezés során nem gondoltak arra, hogy szélsőséges időjárási körülmények között is komfortosan tudjanak a csepeliek sportolni, játszani.

A korábban is meglévő épületet egyetlen négyzetméterrel sem sikerült bővíteni, azaz minden maradt olyan szűkös, mint volt. Ennél is komolyabb gond, hogy állítólag sem zuhanyzó, sem öltöző nem létesült a kiszolgálóhelyiségekben, ami egy XXI. századi sportparkban azért nem ártana, hogy legyen.

Végül de nem utolsósorban olvasónk szerint azt a kérdést is érdemes feltenni, hogy az állítólag alaposan megtervezett parknál hány parkoló létesült, különös tekintettel a környék közlekedésének megzavarása elkerülésének érdekében.

A Fővárosi Közgyűlés még 2016 végén írt ki kerületi önkormányzati városrehabilitációs munkák támogatására pályázatot. Ezen a XXI. kerület a Csepeli Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház rendbetételére, valamint a volt napközis tábor felújítására 500 millió forintot nyert el. A csepeli városvezetés a pályázati döntést két éve, 2017 áprilisában úgy értékelte, a kerület szakmailag kiválóan elkészített pályázati anyagoknak köszönhetően nyert.

(Kiemelt kép: Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester és Tarlós István főpolgármester csepeli gyerekek gyűrűjében átvágja a felújított Rákóczi Kert szalagját. Forrás: Facebook/Borbély Lénárd)