Határtalan bőkezűség: újabb csepeli milliók mennek a Fidesz kedvenc testvérvárosi szervezetének

Közzétéve

Egy március 21-én aláírt, a csepel.hu-ra április 5-én feltöltött támogatási szerződés szerint a Borbély Lénárd vezette XXI. önkormányzat 7 millió forint vissza nem térítendő támogatással toldja meg az Asociatia Fidem Egyesület idei költségvetését.

A támogatást a nagyaszalontai szervezet többek többek között az ottani magyar napok megrendezésére fordíthatja, de költhetnek belőle honosítási eljárásokra, illetve honosítási ügyintézők díjazására is. A Csepellel testvérvárosi kapcsolatban álló, többségében magyarlakta partiumi város civil szervezete nem először részesül az anyaországi főváros fideszes vezetésű XXI. kerületének támogatásában:

a tavaly ősszel megrendezett a kolbászfesztivál is legalább részben csepeli közpénzből valósult meg, miután az önkormányzat a Bethlen Gábor Alapkezelőnél 2 millió forintra pályázott a rendezvény kolbásztöltő versenyének megrendezésére, és kapott is rá 1,6 millió forintot.

Mindemellett úgy tudjuk, már 2011-ben is kapott közpénzt az akkor még Németh Szilárd által vezetett XXI. kerület jóvoltából az Asociatia Fidem, igaz akkor “csak” 800 ezer forintot utalt nekik a csepeli önkormányzat a határon túli magyarok kettős állampolgárságának megszerzéséhez szükséges eljárás támogatása címén.

Németh Szilárd korábbi csepeli polgármester és Morovik Attila csepeli alpolgármester a szalontai kolbászfesztiválon gyúr 2018 szeptemberében. (Fotók: Facebook/Németh Szilárd)

Arra persze gondolni sem merünk a mostani szerződés kapcsán, hogy az idei, minden korábbinál bőkezűbb támogatási összegnek köze lehet ahhoz, hogy az évben két fontos választásra is sor kerül a XXI. kerületben, és hogy a tavaly áprilisi választás során sajtóbeszámolók szerint százával szavaztak Csepelen a határon túlról ide utaztatott voksturisták.