Németh Szilárd húsvéti gondolatai

Közzétéve

Németh Szilárd még mindig tudja, hogyan kell békés, áldott ünnepi hangulatban nyilatkozni. 

Még a húsvéti hosszú hétvége előtt adott egy interjút az utóbbi időben honvédelmi államtitkári rangban szolgáló csepeli Fidesz-politikus a baráti sajtó legbarátibb termékének. A színtisztán alákérdezésekből álló beszélgetés során Németh természetesen egyetlen ziccert sem hagyott ki.

Van ebben migránsozás, Brüsszelezés, Gyurcsányozás, sőt most már Gyurcsánynézés, meg az, hogy a baloldal új Szovjetunió létrehozásán ügyködik.

Normál esetben nem foglalkoznánk azzal, hogy miket hablatyol össze Németh Szilárd a kormánypárti propagandamédiának, eljut az ő hangja elég sok pénzért elég sok csepelihez. Azonban Németh az interjúban a XXI. kerületet is megemlíti, mégpedig arra a kérdésre válaszolva, hogy hány, Orbán Viktor programja mellett támogató aláírással lenne elégedett.

Erre a fideszes politikus úgy felelt: Csepelen már több ezret gyűjtöttünk össze, és országosan is nagyon szépen gyarapodnak az aláírások, a továbbiakban is erre számítok.

Na igen. Éppen legutóbb írtunk róla, hogy bő öt héttel a május végi európai parlamenti választás előtt számos csepeli számolt be arról, hogy ismeretlenek csengetnek be hozzájuk a Fidesz nevében gyűjtve a támogató aláírásokat, és az aláírás megtagadása után jegyzetelnek, írogatnak, feljegyeznek róluk.

Természetesen azért Némethnek e rendkívül keményre sikeredett interjú keretében a gasztroforradalmári minőségében sem sikerült leszerelni: jött is  a kérdés, mi kerül az ünnepi asztalra. A válasz: nagypénteken bőrén sült lazac korianderes-currys lencsefőzelékkel, vasárnap pedig hagyományos ételek következnek: orjaleves, töltött káposzta, rozmaringos báránysült, borjú bécsi krumplisalátával.

A mi kedvencünk azonban az a forradalmi gondolat, mi szerint

“most ugyanaz a helyzet, mint 1849-ben volt. Most is szabadságharcot vívunk, csak más eszközökkel. Akkor is azt szerettük volna elérni, hogy függetlenek és szabadok legyünk, ám akkor is egy birodalom állt ezzel szemben.”

Hogy világos legyen, mint a fegyverletétel: Németh természetesen az Európai Unióra céloz, amikor a magyarokat elnyomni akaró, gaz háttérhatalomról beszél.