Egészen hihetetlen: Borbélyék visszafújták a sportberuházást

Közzétéve

Meglepő, ám cseppet sem mulatságos fordulatot vett a csepeli Kozmosz sétányra tervezett, a környékbeliek körében nagy felzúdulást kiváltó sportpark ügye: a fideszes városvezetés azok után, hogy hetekig süketnek bizonyult minden lakossági panaszra, hirtelen úgy döntött: visszafújja beruházást.

“A vélemények ismeretében és a Fővárosi Önkormányzat egyetértő támogatásával ma megszületett az a döntés, amely szerint ez a modern park más helyszínen kerül megvalósításra, a II. Rákóczi Ferenc út mellett, a Tejút utca alatt. Többen egyébként ezt a helyszínt javasolták”

– jelentette be Facebook-oldalán Borbély Lénárd polgármester.

A fideszes politikus a bejegyzésben ugyan modern pihenőparkról írt, a Csillagtelepre azonban egy szép nagy sportpályát terveztek,  ami tehát most már annak ellenére nem fog megépülni, hogy a Kozmosz sétányon lévő területről már sikerült a fákat eltávolítani.

A 24.hu információi szerint néhány nap alatt több száz aláírás jött össze a nyugodt környéket teljesen átformáló, kéretlen építkezés ellen.

A tisztánlátás kedvéért: a környék lakosságának heves felzúdulását az váltotta ki, hogy a Kozmosz sétányra nettó sportparkot álmodott a csepeli önkormányzat a fővárossal közösen. Foci- és kosárlabdapályával, szabadtéri fitneszpálával,futókörrel, nem mellesleg egy négyméteres fallal, amivel még körbe is kívánták keríteni a létesítményt, mindezt a lakók megkérdezése nélkül.

25 fát kérdés nélkül kiforgattak a helyéről, mire rájöttek, hogy a magasfallal körbekerített sportpark mégsem jó ötlet, így az végül nem épül meg a nyugdíjasok által lakott Csillagtelep zöldfelületén.

Április elején szintén egy Facebook-posztban tudatta Borbély, hogy pihenőpark létesül majd a csillagtelepi Kozmosz sétányon. A polgármester arról is említést tett, hogy a tervezett beruházás miatt gyökerestül helyeztek át fákat a kerület más részeire. A poszt alatt éles vita alakult ki, a környéken élők bírálták a terveket, mondván: nem egy házak által körbevett terület közepére kellene ilyen sportparkot tenni, mert zavarná az ottlakókat a sportolók által keltett zaj.

Csütörtökön este aztán Borbély polgármester újabb Facebook-poszttal jelentkezett, amelyben jelezte: a beruházás a Kozmosz sétányon biztosan elmarad, helyette a Tejút utca és a II. Rákóczi út sarkán valósulhat meg a beruházás, amit a főváros finanszíroz majd kormányzati támogatással.

Arról a politikus bejegyzésében nem esett szó, mégis mi lesz az így felelslegesen átültetett fákkal. Kertészeti szakértelemmel rendelkező informátorunk szerint bárhová is ültették őket,  új élőhelyükön nem maradnak majd meg, mivel áprilisban nem lehet fákat átültetni, erre csak az őszi időszakban ad lehetőséget az anyatermészet.

Egy azonban biztos: ez a mostani eset arra mindenképpen rávilágt, hogy

Csepel jelenlegi vezetői nem tekintik partnernek a lakosságot, mivel folyamatosan a megkérdezésük nélkül kezdenek bele fejlesztésekbe, hogy mást ne említsünk, a Kis-Duna parton épülő Németh Szilárd-birkózócsarnok építésébe.

Ha időben megkérdezik a környéken élőket (többek közt egy nyugdíjas otthon lakóit), nem kellett volna a fákat gyökerestül kiszedni és elvinni a helyéről. Az ész, és a környékbeliek megkérdezése nélkül kiforgatott fákat amúgy alig három éve ültették el.

(Fotók forrása: 24.hu)