Kozmosz sétányi fák: Borbélyék kiszedték, Takácsék visszaültették

Közzétéve

Az ellenzék elkezdte visszaültetni a Kozmosz sétányról a fideszes városvezetés által ész nélkül kiforgatott fákat, ugyanakkor jelezték: az értelmetlen környezetrombolás helyreállítása ma még Borbély Lénárdék feladata lenne.

Erről Takács Mónika, az ellenzék közös csepeli polgármesterjelöltje számolt be péntek délután a Facebook-oldalán. A politikus a faültetésről készült fotók mellé rövid kommentárt is fűzött. Többek között azt írta,  “Csepel Önkormányzata a közelmúltban számos látszatberuházást hajtott végre, elvégre jönnek a választások”, ugyanakkor

ezekről minden esetben a lakosság megkérdezése nélkül döntöttek, figyelmen kívül hagyva az érintettek véleményét, elképzelését, igényeit, ahogy a környezeti károkozással sem törődtek.

“A Kozmosz sétány melletti parkban is nagy erővel indult el a rombolás, a tervezett átalakítás kezdő lépéseként a faállomány negyedét eltávolították” – emlékeztetett. Csak a lakosság tiltakozó aláírásgyűjtésének nyomására függesztették fel a „siker-projektet” és egy közeli új helyszínt szemeltek ki a megvalósításra.

Elég a fejetlen, öncélú környezetrombolásból, a lakosságot semmibe vevő, pusztán kampánycélokat szolgáló károkozásból!

– olvasható a bejegyzésben, aminek a végén Takács Mónika világossá tette, mi a mai akció fő üzenete:

Felszólítom Borbély Lénárdot, mielőbb állítsa helyre a parkban az eredeti állapotot, pótoljon minden egyes kivett fát!

“Mi az első lépést ma megtettük, elültettünk egy csemetét az egyik eltávolított fa helyére. Reméljük, hogy a teljes tereprendezésről hamarosan gondoskodik a polgármester, de ha nem, az önkormányzati választások után mi meg fogjuk ezt tenni!” – zárta posztját Takács Mónika.

Takács Mónika polgármesterjelölt ültet Bangóné Borbély Ildikó csepeli MSZP-elnök és egy aktivista segítségével.

Mint arról több országos médium mellett a 21óra is írt, értesítés nélkül kiforgatott a helyéről 25 fát a Kozmosz sétányról a Főkert április első napjaiban, hogy a csepeli önkormányzat a fővárossal közösen egy szuper sportparkot telepíthessen a zöld sétány helyére.

Lett is felháborodás a környék lakói körében, amikor Borbélyék terve szélesebb körben is nyilvánosságot kapott. Pár nap alatt több száz tiltakozó aláírást gyűlt össze, mire a fideszes városvezetés váratlanul bejelentette: inkább lefújja beruházást.

A csepeli önkormányzat most a szomszédos Tejút utcában valósítaná meg a projektet. Hogy az ottaniakat megkérdezték-e erről, az majd ki fog derülni, mindenesetre ha ők sem egyeznek bele a sportpályák kialakításába, akkor legközelebb már talán a Hold jön majd szóba. Ott legalább senki sem fog tiltakozni ellene.

(Fotók: Facebook/Takács Mónika Ibolya)