Meddig kövéredik a budapesti patkánybotrány?

Közzétéve

Tarlós István belebukhat a patkányinvázióba – már ez is megjelent a fővárost hetek óta foglalkoztató botrány kapcsán, amiről a 21óra is többször írt. A főpolgármester összevissza magyaráz, meg vádaskodik, miközben nem csak az ellenzéki politikusok, hanem a lakossági jelzések és a statisztikák is cáfolják.

Tavaly óta egyértelműen elszaporodtak a patkányok Budapesten. Folyamatosan érkeznek a jelzéseket a lakosság részéről, hogy éppen hol láttak rágcsálót. Amíg a főpolgármester és a fideszes városvezetők össze-vissza beszélnek, a rágcsálóirtó cég nem kapta meg a rendkívüli irtásra szánt pluszforrást.

Az alábbi friss fotó a KöKi Terminál egyik gyorsétterménél, közterületen készült. Jól látható, ahogy a méretes patkány az ételmaradékot dézsmálja fényes nappal:

Tarlós István a minap az ATV-ben már nagyon zavarosan nyilatkozott. Közölte: Budapest az életben nem volt patkánymentes és nem is lesz. Jól mutatja azonban a fideszes képviselők ellentmondásos kommunikációját, hogy a főpolgármester helyettese az egyik bizottsági előterjesztésének a címe éppen az volt, hogy “A főváros patkánymentes állapotának fenntartása”.

Tarlós István azt is mondta az ATV műsorában, hogy semmilyen járványveszély nincs, miközben az előbb említett hivatalos előterjesztésben egyértelműen az szerepel, hogy “a fertőzöttség mértéke jelentősen meghaladja az elvárt mértéket”.

(Forrás: Hírklikk)