Az igazi csepeli emlékmű, amiről a nagy csepeli szoborállítók megfeledkeztek

Közzétéve

Van egy szomorú sorsú emlékmű a XXI. kerületben, ami igazán Csepelről, a csepeliekről szól, és amiről fájdalmasan megfeledkezett a szoborállításban 2010 óta élen járó városvezetés.

Olvasónk küldte róla az alábbi képeket, amiket a közelmúltban, állítása szerint néhány hete készített:

Ha a ránőtt gaztól nem tudnák tisztán kivenni, segítünk:

ez a 2010-ben felavatott, munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak tiszteletére emelt emlékmű, ami a Csepel Művek területén, a II-es kapunál található.

Az első ránézésre is siralmas képet mutató emlékmű környezete iszonyatosan elhanyagolt, körülötte szemét, a hozzá tartozó márványlapot pedig, ahol fel van sorolva, hogy kiknek az összefogásából hozták létre, és kik az alkotói, azt pedig alaposan benőtte a gaz.

Jellemző a jelenlegi városvezetésre, hogy majdnem minden hónapban készíttet és avat valamilyen teljesen tájidegen szobrot Csepelen, viszont azt amelyiket már csak a munkáskerületi múltunk miatt is meg kellene becsülnie, láthatóan semmire sem tartja.

A közadakozásból állított emlékművet egyébként a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége a Szakszervezetek a Közösségi Kultúráért Alapítvánnyal és a Csepeli Önkormányzattal együttműködve állította 2010. szeptember 13 -án. Az alkotói Budahelyi Tibor szobrászművész és Kiss Attila okleveles építészmérnök.

Az emlékmű felállításához 33 cég, szervezet, illetve az önkormányzat járult hozzá.

Végezetül: ma április 28-a van. Ez a nap a munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapja. Ezen a napon világszerte és hazánkban is  a munkavégzés során megsérült, megrokkant vagy meghalt dolgozókra emlékezünk. Április 28-át Magyarországon 2012-ben éppen a Fidesz-kormány nyilvánította hivatalos emléknappá.