A tények nem hazudnak, csak a Fidesz

Közzétéve

Nagyon keresi a fogást a Fidesz Takács Mónika Munkásotthon-igazgatón és ellenzéki polgármester-jelöltön. De hiába hazudozik összevissza, nem nagyon találja. Igaz, a tényeket sem. Vagy ha igen, azokat még véletlenül sem sikerül korrekt formában tálalnia.

Azt írja az önkormányzat felől mindig jól informált csepel.info, hogy

“a Munkásotthon igazgatója, a Szigethalmon élő Takács Mónika már MSZP-s polgármesterjelöltté választásakor jelezte: azokat a támogatókat várja csapatába, akik nem a jelenlegi városvezetés által járt úton képzelik el Csepel jövőjét. Választási kampánylapja azóta minden csepeli fejlesztést bírál. (…) Közben omladozik a Munkásotthon homlokzata, ahol az elmúlt harminc évben szinte semmilyen komolyabb külső felújítás nem volt.”

Azt már hagyjuk is, hogy a fideszes álhírblog által írtak mennyire felelnek meg az általános korrektség követelményeinek. A csepel.info az elmúlt lassan másfél évtizedes működése során számtalanszor bizonyította, hogy sok köze nincsen a korrekt tájékoztatáshoz, a komolyan vehetőségére pedig jellemző, hogy egy külföldi, kanadai szerverről üzemeltetik.

Ám a tények ilyen szintű kiforgatását és szándékos félremagyarázását eddig csak Ábel Attila Facebook-kommentjeinél tapasztaltuk. Persze ki tudja: az is lehet, hogy a fideszes alpolgármesternek valamiféle telepatikus, ne adj’ Isten inspiratív hatása van a csepel.info híresen független szerkesztőségére. Amely amúgy hivatalosan a polgármesteri hivataltól, vélhetően viszont csak a valóságtól független.

De lássuk tisztán a tényeket!

Tény például, hogy Takács Mónika szigethalmi lakos. Ugyanakkor az is tény, hogy 1986-ban költözött először a XXI. kerületbe, és közel húsz éve a százesztendős múltra visszatekintő, országos tekintélyű Csepeli Munkásotthonban dolgozik, kitartóan szolgálva elsősorban csepeliek, még egyszer: a csepeliek közművelődését és tartalmas kikapcsolódását, egyszersmind a helyi kulturális örökségünk, a munkáshagyományok megőrzését.

Azt talán még a legelvakultabb Fidesz-hívők sem gondolják komolyan, hogy valaki, aki közel két évtizede a kerületben, a kerületiek körében éli a mindennapjait, hírből sem ismerheti  az itt élő emberek problémáit.

Aki esetleg mégis úgy gondolja, hogy Takács Mónikának semmi köze Csepelhez, a csepeliekhez, annak csak arra hívnánk fel a figyelmét, hogy a kerület jelenlegi, 1981-es születésű polgármesterével tudomásunk szerint három éves korában költöztek fel a szülei Nagyváradról a fővárosba.

Takács Mónika

Hogy az ellenzéki Takácsnak mi köze van ahhoz, hogy a Csepeli Hírmondó néven kiadott, a bíróság által is kimondottan fideszes pártalap mellett újabban nem a Németh-Borbély párost propagáló újságok is megjelentek a csepeli postaládákban, végképp nem tudni. Azonban tény, hogy ezek a kiadványok sem minden csepeli fejlesztést bírálnak, csak az ész nélkülieket. Meg az elmaradtakat. Meg a pofára menőket. Meg a mutyigyanúsakat. Meg azokat, amelyeknél ember meg nem mondja, hogy mi szükség volt rájuk.

Takács Mónika személy szerint pedig nyilván nem azonosítható egyetlen újsággal sem. Hogy esetenként történetesen egy véleményen vannak, annak oka lehet például az, hogy igazuk van.

Az pedig, hogy a fideszes bekötésű blognak van képe még azt is Takács fejére olvasni, hogy omladozik a Munkásotthon homlokzata, azok után, hogy 2010 óta a fideszes vezetésű önkormányzat egy fillér támogatást nem adott a nagy múltú, de évek óta már az állami támogatásoktól is elvágott kerületi kulturális intézménynek, az valami olyan szintű aljasság, amire legfeljebb egy P betűs szinonimát tudnánk ideírni. És nem a pofátlanság lenne az.

Végül: tény, hogy Takács Mónika és az őt támogató pártok és civilek nem a jelenlegi városvezetés által járt úton képzelik el Csepel jövőjét. A polgármester-jelölt konkrét elképzelésein túl többek között ez is tisztán kiderül a 21órának adott interjújából.