Borbély Lénárd ezt csúnyán benézte

Közzétéve

Még 2017 tavaszán történt, hogy metrókorrupciót vizsgáló munkacsoportot hozott létre a főváros fideszes vezetése, mégpedig egy OLAF-jelentésre hivatkozva, amely szerint súlyos visszaélések lehettek a budapesti 4-es metró beruházása körül. A munkacsoport feladata annak kiderítése lett volna, hogy kik szerepelnek az OLAF-metródossziéban, illetve hogy kik a felelősök az eltűnt pénzekért.

A munkacsoport elnöke Borbély Lénárd, Csepel polgármestere lett, aki nagy elődjéhez hasonlóan nagy lendülettel vetette bele magát az elszámoltatásba, heti rendszerességgel nyilatkozva és elmondva, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester és körének konkrét utasítására történhettek a visszaélések. A metrómutyi kommunikálásában segítségére volt természetesen Németh Szilárd is, aki például a nemzetbiztonsági bizottság előtt jelentette ki, hogy egyértelmű a 2010 előtti miniszterelnökök felelőssége.

Ám úgy tűnik, ennél nehezen nézhette volna be jobban a Németh-Borbély páros az ügyet.

Ugyanis hiába nevezték a legsúlyosabb korrupciós ügynek a  4-es metró építését az OLAF jelentése alapján, a Nemzeti Nyomozó Iroda most mégis megszüntette a nyomozást.

A hazai hatóság konkrétan bűncselekmény hiányára hivatkozva zárta le a nyomozást.

Külön kellemetlen lehet a csepeli fideszes politikusoknak, hogy a hírt a kormányközeli Pesti Srácok közölte elsőként, meglepő fordulatnak értékelve a történteket.

Az úgynevezett metróügyben a Miniszterelnökség 2017 elején tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen hűtlen kezelés, csalás és más bűncselekmények miatt. Szerintük százmilliárdokat lophattak el az előző kormányzat idején végrehajtott beruházás során. A nyomozás célkeresztjében elsősorban építési és tanácsadói szerződések voltak, de a kétéves eljárás során egyik tényállásban sem állapítottak meg bűncselekményt.