Kegyetlenül fontos mérkőzés előtt a Csepel FC

Közzétéve

A bentmaradás szempontjából kulcsfontosságú meccs vár vasárnap délután a Csepelre a Béke téri stadionban.

Hihetetlenül izgalmasan alakul az NBIII Nyugat csoportjának alsóháza az idei szezonban:

Forrás: MLSZ adatbank

Mint a tabellán is látható, a kék-piros szigetországi gárda öt fordulóval a bajnokság vége előtt éppen a tizenkettedik, még biztos bentmaradást érő helyen áll, azonban az utolsó öt csapatnak egyformán 24 pontja van, és a tizenegyedik helyezett sárváriak is csak egy ponntal előzik meg ezt az ötöst.

Szóval óriási küzdelem várható a hátralévő meccseken, minden pontnak, pláne három pontnak óriási jelentősége lehet a végelszámolásánál. És nem kérdés, hogy a Csepelnek vasárnap le kell győznie a tabellán mögötte álló Pénzügyőrt, különben rettentő nehéz lesz a hátralévő négy fordulóban megőrizni bármelyik bent maradást érő pozíciót.

A két csapat formáját elnézve talán a pasarétiek várhatják nagyobb önbizalommal a holnapi meccset, hiszen az elmúlt öt meccsükből csak egyszer hagyták el vesztesen a pályát, miközben kétszer is sikerült győzniük. Ezzel szemben a nyáron fenekestül felborított vasgyári legénységünk sajnos tavasszal nem nagyon találja magát, az utóbbi öt meccséből mindössze egyet tudott megnyerni.

Azonban ez az idei szezon olyan szinten kiegyenlítetté vált, hogy a bajnokságot toronymagasan nyerő Ajkát leszámítva gyakorlatilag senki nem mehet biztosra senki ellen. Ha másban nem is, ebben mindenképpen bízhatnak a szigeti srácok. Na meg magukban, és persze a szurkolóikban, akik télen-nyáron, hóban fagyban kitartanak a csapatuk mellett.

Azt azért tudni kell, hogy a Csepel FC évek óta egyre nehezebb körülmények között tartja magát az NBIII Nyugat csoportjában. Az egész harmadosztályú mezőny tán legkisebb költségvetésű klubjaként lassan tíz éve egyetlen fillér önkormányzati támogatás nélkül, a többi csapathoz képest elenyésző TAO-támogatásból szinte szó szerint tengődve, hősiesen harcol nem csak az ellenfelek, hanem az anyagiak ellen is.

Megérdemli tehát ez a csapat a bíztatást, és nem csak a közelmúltja miatt. A a 107 éves, négyszeres NBI-es bajnok Csepel FC meccse a Pénzügyőr SE ellen vasárnap 17 órakor kezdődik a Béke téri stadionban.