A békés, együttműködésben gondolkodó többség felelőssége ma a legnagyobb

Közzétéve

A békés többség felelőssége akkor a legnagyobb, amikor a felelőtlen kisebbség szándékos válságot idéz elő a hatalom érdekében – írják a csepeli szocialisták a Facebook-oldalukon, miután a Párbeszéd kerületi képviselőjével közösen megemlékeztek a második világháború befejezéséről csütörtökön a Szent Imre téren.

A képen a koszorúval Takács Mónika önkormányzati képviselő, polgármesterjelölt mellett Erdősi Éva a Párbeszéd, valamint Bosnyák Norbert, Dobák István és Takács Krisztián az MSZP képviseletében a Szent Imre téri II. világháborús emlékmű előtt. (Fotók: Facebook/Csepeli MSZP)

Az MSZP Csepeli Szervezete a bejegyzésben arra is emlékeztet, hogy ma van az Európai Unió 69. születésnapja, hatvankilenc évvel ezelőtt ugyanis  május 9-én kezdeményezte Robert Schuman francia külügyminiszter az Európai Unió elődjének létrehozását. Mint írják, mára az EU a kontinens békéjének és fejlődésének garanciájává nőtte ki magát, ezért e napot Európa Napjaként tartjuk számon.

A béke és a demokrácia hiánya akkor fáj, amikor nincs többé

– utalnak arra, hogy a II. világháború európai befejezése óta eltelt 74 évben generációk nőttek fel háborús borzalmak nélkül, ám ez nem jelenti azt, hogy a béke az ma már valami eleve elrendelt, örökzöld dolog. Az emléknap alkalmából az MSZP és a Párbeszéd csepeli képviselői közösen koszorúztak a Szent Imre téri világháborús emlékműnél.