Többmilliós kampánybulin osztogatták Németh Szilárdék az ingyensört

Közzétéve

Tavaly az országgyűlési választások előestéjén a Daru dombon szépen fogyott a fideszes politikus nevével és arcképével, valamint Fidesz-logóval ellátott ingyensör – ezt eddig is tudtuk. Azonban az csak most derült ki, hogy a csepeli önkormányzat által szervezett kormánypárti kampányrendezvényen a közpénz is rendesen folyt.

A fideszes vezetésű csepeli önkormányzat még tavaly április 7-én,  Magyar Ízek Kavaldkádja címmel rendezte meg az eseményt, az ezzel kapcsolatos szerződések azonban csak most kerültek ki a Csepeli Várposkép Kft. oldalára.

Fotók: Zoom.hu
Németh Szilárd tavaly a kampányfinisben dobta le az atombombát: az április 8-i választások előtti napon tartott önkormányzati rendezvényen zászlót avatott, és a Zoom.hu akkori beszámolója szerint
“az önkormányzati eseményen úgy osztogatták a sört, mintha nem lenne holnap. Hatos csomagokban vihette boldog-boldogtalan a Csíki Sört”.
A tavaly április 7-i kampánybulinak az ad most aktualitást, hogy az önkormányzati cég honlapján közzétett szerződések szerint
csak a rendezvény fő fellépője, az Irigy Hónaljmirigy több mint 3 millió forintért lépett fel. De a gyerekprogramokra is elment minimum 330 ezer forint.
Az önkormányzat tavaly még azt állította, a rendezvény egy korábbi program kísérő eseménye lett volna. Ám a szerződések nem március 16-ára, hanem árpilis 7-ére szóltak.
A tavalyi országgyűlési választás előestéjére időzített önkormányzati népünnepély plakátja. (Forrás: csepel.hu)
Németh Szilárd egyébként a XXI. kerülethez közjogilag már tavaly sem volt köthető, miután a 2014-es országgyűlési választásokon kikapott Szabó Szabolcstól, a polgármesteri posztot pedig Borbély Lénárd tölti be, szintén 2014 óta.