Visszafizettetnék Némethékkel a kerületi kasszából kivett pénzt

Közzétéve

“Fizesse vissza a Fidesz a csepeliektől elvett pénzt!” – írta Takács Mónika pénteken a Facebook-oldalán. A csepeli ellenzéki polgármesterjelölt az után szólította fel a kormánypártot, hogy a 21óra megírta: többmilliós kampánybulin osztogatták Németh Szilárdék az ingyensört tavaly áprilisban.

A véletlenül éppen az országgyűlési választások előestéjén rendezett Daru-dombi dzsemorit utólag ugyan megpróbálta egy mezei családi napként feltüntetni a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat, ám aki látott már hamisítatlan kampánybulit ingyensörrel, hamisítatlan hakniműsorral, légvárral és miegyébbel, az pontosan tudja: ez bizony az volt a javából.

A fideszes kampánybuli számláját azonban nem a Fidesz fizette, hanem az önkormányzat – derült ki a Csepeli Városkép Kft. honlapjára több mint egy év után kikerült szerződésekből. Például csak a rendezvény fő fellépője, az Irigy Hónaljmirigy több mint 3 millió forintért szórakoztatott, de a gyerekprogramokra is elment minimum 330 ezer forint, és a Zoom.hu korabeli beszámolója szerint úgy osztogatták a sört, mintha nem lenne holnap.

Az önkormányzati kasszából finanszírozott kampánybuli kapcsán Takács Mónika pénteken arra emlékeztetett, hogy Németh Szilárd a tavalyi országgyűlési választások után közzétett beszámolója szerint, 0, azaz nulla forintból hozta ki a vesztesnek bizonyult kampányát.

Most kiderült, hogyan csinálta – reagált az ellenzéki polgármesterjelölt, és felszólította a csepeli Fideszt, hogy a Németh Szilárd kampányára elköltött közpénzmilliókat haladéktalanul fizessék be a csepeli önkormányzat számlájára.

Takács Mónika