Már megint teljesen egészséges fákat sikerült kivágni Csepelen

Közzétéve

Ezek utálják a fákat – írta valaki az egyik legnépszerűbb csepeli Facebook-csoportba, az alábbi képek alatt:

“Én meg őket” – válaszolta rá valaki, de ennél cizelláltabb hozzászólások is érkeztek a fotókhoz, amelyeket a Csepeliek csoportban osztottak meg a minap. A Radnóti művház előtt készült képeken jól látszik, hogy már megint teljesen egészséges fákat sikerült kivágni Csepelen a kulturális központ előtti parkosítás közepette.

Hogy lesz árnyas a park fák nélkül? Ki fog kiülni mondjuk egy könyvvel a tűző napra? – tette fel a kérdést ezek után egy másik csepeli, aki szerint egy park

árnyas sétányokat, füves részeket és legalább egymás mellé tett két széket jelent. Nem úgy mint a sétálóban másfél méterre egymástól az egy személyes karszék”.

Nehéz vele vitatkozni, ahogy azzal is, aki azt írta, “erre bezzeg van kapacitás, de a járdákra, autókra lelógó ágak gallyazására többszöri bejelentésre sincs”.

Számtalan helyen jön az információ arról ,hogy mennyire nehezen nevelhető fel az újonnan ültetett csemete, van is rá jócskán példa, akkor mégis hogyan lehet ezt hivatalból engedélyezni? – tette fel a kérdést egy csepeli.

Külön érdekes, hogy valaki pedig arról számolt be, hogy ha a Csepeli Hírmondó oldalon ír véleményt ezekről a tevékenységekről, akkor letiltják, vagyis a közpénzből kiadott önkormányzati újság Facebook-felületén nem jelenhetnek meg a csepeli közterületekkel kapcsolatos észrevételek.

A csepeli városvezetés faírtásairól legutóbb éppen azt írtuk meg, hogy negyven fát vágtak ki a Kis-Duna parton az oda tervezett focipályák miatt, és sajnos az sem áprilisi tréfa volt, hogy anélkül álltak neki a Kozmosz sétányi sportparkberuházásnak, hogy az ott élőketmmegkérdezték volna erről, így mire kiderült, hogy a jórészt nyugdíjas korú lakók egyáltalán nem akarnak foci-, kosár- meg futópályát a zöld terület helyett, már sitty-sutty ki is forgattak 25 egészen fiatalt fát a helyükről.

Favágó Idióták Eszement Szervezete – alighanem erre az esetre is célzott  a Csepeliek csoport felháborodott kommentelőinek egyike.