Bravúros fordítás: sorsfordító meccset nyert a Csepel

Közzétéve

A Pápa elleni három csepeli gól három pontot eredményezett, ez pedig a harmadosztályban maradást jelentheti a kék-piros klubnak.

A Pápai Perutz FC elleni vasárnapi meccs első félidejének végén a Béke térre látogató szurkolók közül aligha akadt, aki egy lyukas garast is adott volna a Csepel FC sikeréért, s így a harmadosztályban maradásáért.

Ám a második játékrészben jött a szigeti veszedelem, a híres Csepel-szív, ami magával hozta a várva-várt sikert is – számolt be a kék-piros legénység létfontosságú sikeréről Csepel FC a hivatalos honlapján. A 21óra által is beharangozott vasárnapi mérkőzésről a csapat honlapján részletes tudósítás is olvasható, mi csak a lényeget foglaljuk össze.

Jól kezdte a meccset a Csepel, több ígéretes helyzetet is kidolgoztak a szigeti srácok, azonban nem tudták gólra váltani az enyhének mondható mezőnybeli fölényüket. A 40. percben aztán egy ártalmatlannak tűnő szituációban 11-est ítélt a partjelző a Pápának, (tegyük hozzá, jogosan) amit az ellenfél értékesíteni is tudott, ráadásul ebben a pillanatban az ég is elborult, és szakadni kezdett…

A meccs második félidejeére azonban rémálomból álomszerű mérkőzés kerekedett: 56. percben előbb kiegyenlített a Csepel, majd mindjárt az 57.-ben a csereként beálló, csepeli nevelésű Torda Bence révén leesett a második csepeli gól is: a remek labdát kapó támadónk betört a 16-oson belülre, ahol buktatják, csapatunk húzóembere, Fisli András pedig nem hibázott. A hajrához közeledve aztán már háromgólosra növelte előnyét a láthatóan zavarodott állapotban lévő textilesek ellen a csapatunk, és ez a harmadik gól bizony szükségesnek is bizonyult.

A vége előtt nem sokkal ugyanis, csak hogy ne teljesnek izgalommentesen az utolsó percek sem, még kapott egy gólt a Csepel. Ám a továbbikban az eredmény már nem változott, a 3:2-es végeredmény pedig azt jelenti, hogy a kék-pros gárda továbbra is harcban áll a bennmaradásért, sőt ezzel sikerrel ellépett a kieső helyekről a 12., biztos bentmaradást érő helyre.

A folytatásban május utolsó vasárnapján a Csepel Nagykanizsára utazik, a szezonbeli utolsó fordulóban pedig a Sárvárt fogadja majd a Béke téren.

Ahogy a meccs előtti beharangozónkban is írtuk, a Csepel FC stábja és a szurkolók a Pápa elleni mérkőzés előtt közösen koszorúzták meg a Béke téren Tóth II József és Czibor Zoltán szobrát.

A Csepel és az Aranycsapat napjainkban is hatalmas tiszteletnek örvendő tagja a héten lett volna 90 esztendős. Vasárnap Takács Krisztián, a Csepel FC társtulajdonosa a szigetországi szurkolókkal közösen koszorúzta meg legendás Bozsi bácsi és Czibor Zoltán Béke téri szobrát.