Közösségi felháborodás a Kis-Duna parton kivágott 40 fa miatt

Közzétéve

Mint néhány nappal ezelőtt megírtuk, negyven fát vágtak ki a Kis-Duna parti nyári napközis tábor területén azért, hogy a helyükön MLSZ-támogatással focipályák épülhessenek. Nem is hagyta hidegen a csepelieket az újabb fairtás.

Az egyik legnagyobb kerületi közösségi Facebook-csoportban megosztott posztunk alatt tucatnyian nyilvánultak meg, és a vélemények alapján le merjük írni, hogy

a csepeliek jó részének kezd elege lenni a focipályákból, a stadionokból, de főleg a folyamatos fairtásból.

“Azt hiszem sokan elmondhatják, hogy elegük van a focipályákból meg a stadionokból, jobban szeretnénk fákat látni hogy lélegezni tudjunk, mert sajnos hamarosan eljön az idő, hogy elfogy az oxigénünk” – írja egyikük.

“A nagy fák árnyékot adtak, levegőt tisztítottak! Lehet, hogy stadion fog épülni a sok kivágott fákból olyan, mint Felcsúton? Mindenhol nagy fákat vágtak ki. Előbb utóbb összejön egy stadionra való” – áll egy másik hozzászólásban. Valaki viszont úgy véli, a papírkészítéshez kell a sok fa, hogy legyen mire írni a rezsirizsát, meg az egyoldalú konzultációt.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy az elmúlt hónapok sűrű botrányai Borbély Lénárd polgármester fülébe is eljuthattak. Éppen aznap, amikor a csepeliek a kerületi közösségi oldalon fortyogtak, a fideszes városvezető mintegy 50 fa elültetésével igyekezett elültetni a botrányt.

Borbély a Kozmosz sétányról jelentkezett be május 17-én, ahol pár héttel korábban komoly indulatokat sikerült kavarnia azzal, hogy a környék lakóinak megkérdezése nélkül nekiálltak csinálni egy szuper sportparkot a zöld sétány helyére.

(Forrás: Facebook/Borbély Lénárd)

Lett is nagy felháborodás a környék lakói körében, amikor Borbélyék terve nyilvánosságra került. Pár nap alatt több száz tiltakozó aláírás gyűlt össze, mire a fideszes városvezetés bejelentette: inkább lefújja a beruházást. Csakhogy a Főkert addigra már kiforgatott a helyéről 25 fát a Kozmosz sétányon.

A fenti polgármesteri akcióra egyébként az után került sor, hogy a csepeli szocialisták kimentek a helyszínre, és elkezdték visszaültetni az ész nélkül kiforgatott fákat, egyúttal jelezték: a helyreállítás ma még Borbély Lénárdék feladata.