Döbbenet: milliós jutalom jár Németh Szilárd reklámozásáért

Közzétéve

Nekünk, csepelieknek az már nem is hír, hogy a fideszes kerületi vezetés közpénz-tízmilliókat nem sajnálva propagálja és fényezi magát, és főleg Németh Szilárdot. Évek óta ezt csinálják. Újabban azon sem lepődünk már meg, hogy ha emiatt megbírságolják a Csepeli Hírmondó néven kiadott önkormányzati újságot, akkor a büntetést sem a saját zsebéből fizeti Németh Szilárd, Borbély Lénárd, vagy éppen Ábel Attila, hanem a csepeliek kasszájából csengetnek.

Azonban az még az évek során országos hírűvé vált csepeli fideszes pofátlanság határán is túlmegy, hogy a XXI. kerülethez közjogilag nem kötődő Németh Szilárdnak receptrovatot biztosító lap kiadóját még jutalomban is részesíti a Borbély Lénárd vezette önkormányzat.

Márpedig a 24.hu ma arról számolt be, hogy

milliós prémiumot kapott közpénzből a Németh Szilárd receptjeit bemutató Csepeli Hírmondó kiadójának közpénzből fizetett vezetője.

Az önkormányzat Borbély Lénárd polgármester előterjesztésére szavazta meg a Csepeli Városkép Kft. ügyvezetőjének, Vida Istvánnak az éves alapbére 50 százalékát kitevő prémiumot.

Vida havi bruttó 850 ezer forintot keres, és az előterjesztés szerint azzal érdemelte ki a jutalmat, hogy a Városkép Kft. a 2018-as futball-világbajnokság idején jól működtette a csepeli szurkolói arénát, a Családok Éve programok keretében három alkalommal is rendezett családi hajókirándulást, valamint 1800 nyugdíjast is meghajóztattak.

Vagyis, ha jól értjük, azért kapott jutalmat, mert végezte a dolgát.

A többmilliós prémiumról szóló döntésben sajnos nem tettek említést arról, hogy a Vida irányítása alá tartozó Csepeli Hírmondó miatt tavaly 1,3 millió forint összegű bírságot kellett fizetnie az önkormányzatnak – írja a 24.hu. A büntetést a Kúria rótta ki az országgyűlési választások idején, méghozzá azért, mert erősen túltolta Németh Szilárd és a Fidesz népszerűsítését.

A Fidesz parlamenti képviselője és volt csepeli polgármestere külön főzőrovatot kapott a lapban, miközben az ellenzék nem kapott teret.

A lapot egyébként azóta egyszer már megint meg kellett büntetni,  az ellenzéki politikusok ugyanis az EP-választás előtti hetekben sem nagyon tudtak bekerülni a lapba, a kormányoldal fontosabb szereplőivel viszont telis tele volt a csepeli háztartásokba beszórt újság.

Az ezért kirótt 149 ezer forint bírságot végül az NVB-nek köszönhetően megúszta az önkormányzat, a választási bizottság ugyanis utólag törölte a büntetést azzal az indokkal, hogy a politikai kiegyensúlyozatlanság mögött nem találtak szerkesztői szándékosságot.

A portál egyébként a cikkében a 21óra egyik korábbi posztjára is hivatkozik, mi szerint utólag megpróbáltak családi napként feltüntetni azt a tavaly áprilisi kampánybulit, amit szintén a Vida vezette Városkép Kft. intézett, és amin Németh Szilárd arcképével felcímkézett ingyen sört osztogattak.