Borbély Úr! Önök nem ezt ígérték

Közzétéve

Nyílt levélben fordult Takács Mónika, az ellenzék csepeli polgármesterjelöltje Borbély Lénárd polgármesterhez a csepeli HÉV ügyében. A megszólítás előzménye, hogy megint nem lesz semmi a csepeli HÉV fejlesztéséből.

Takács Mónika írása az alábbiakban olvasható.

Nyílt levél 
Borbély Lénárd polgármesternek

Polgármester Úr!

Megdöbbenéssel olvastam a helyi és az országos médiában, hogy “Csúszik a ráckevei és a csepeli HÉV fejlesztése”. A cikk a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra hivatkozik, amely szerint a fejlesztési, engedélyezési tervek helyett csak a megvalósíthatósági tanulmányt és költség-haszon elemzést kell elvégezni, illetve, hogy az előkészítésre szánt milliárdokat is jelentősen csökkentették. Ez azt jelenti, hogy tovább csúszik a HÉV korszerűsítése és “egységes fővárosi kötöttpályás közösségi hálózatba való integrálása”.

Borbély Úr! Önök nem ezt ígérték. A parlamentben már 2012-ben előadott, majd 2018 februárjában, az országgyűlési választási kampányban újra elővett Weiss Manfréd Tervben azt hírdették, hogy “Meghossszabbítjuk a HÉVET a pesti belvárosig”. Idén, a január eleji csepel.hu, Fürjes Balázs államtitkárt idézve, már arról írt, hogy “mélyvezetésben beviszik a Kálvin térig”. A Csepeli Hírmondó január 17-i számában pedig Ön azt nyilatkozta, hogy “a csepeli HÉV fejlesztési tervei folyamatban vannak”. Úgy tűnik az immár hét éves, a kerület, illetve az egész Csepel-sziget fejlődését meghatározó ígéretek továbbra is ígéretek maradnak.

Mi igaz a hírekből Polgármester Úr? Mi az Ön véleménye a tervezés halasztásáról a fejlesztésre tervezett összegek csökkentéséről? Kikérték-e az Ön véleményét a kormány határozatának előkészítése előtt? Mit kíván tenni a helyzet megváltoztatása érdekében? Mikor áll a csepeliek elé, mikor kívánja, közmeghallgatáson is, tájékoztatni a kerület lakosait a HÉV korszerűsítésével, az áldatlan, egyre romló csepeli közlekedési helyzet javításával kapcsolatos kérdésekben?

Üdvözettel:
Takács Mónika

A képen a következők lehetnek: vonat és túra/szabadtéri
Forrás: Facebook/Takács Mónika Ibolya