“Európai utakat kívánunk!”

Közzétéve

A holnapi uniós voksolással kapcsolatban Bosnyák Norbert, a szocialista párt fiatal csepeli alelnöke is elmondta, miért fontos számára a vasárnapi választás.

Bosnyák Norbert a Facebook-oldalára tette ki az alábbi bejegyzést:

“Az Európai Unió komolyan gondolja a történelmi okokból fejletlenebb tagországai felzárkóztatását.

De mire számíthatunk, ha Csepelen a jelenlegi, fideszes városvezetés az unió által a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére biztosított milliárdok ellenére 10 év alatt semmilyen komoly beruházást nem tudott felmutatni?

A csepeli gerincút projekt a részben EU-s forrásból finanszírozott I. szakasz kiépítése után teljesen leállt. A II. és III. ütem egyetlen métert nem haladt, miközben a Rákóczi út használhatatlan, az ott lakók számára teljességgel élhetetlen.

A P+R parkolók hiánya miatt a plázától a Szent Imre térig lehetetlen parkolni. A Gubacsi híd elképesztően leromlott műszaki állapota ellenére a beígért felújítás kizárólag a vasúti átkelőt fogja érinteni, az autós hidat nem, miközben a Weiss Manfréd utat abszurd módon rosszul tervezett útvonalon fogja keresztezni az új Duna híd.

A Királyerdőben ezzel szemben teljesen más problémákkal kell együtt élnünk.

Hogyan lehet az, hogy 2019-ben a rengeteg uniós támogatás ellenére még mindig szilárd burkolat nélküli utcákban él a lakosság jelentős része, miközben a homokos vagy gréderezett utcák kimagasló szállópor-koncentrációja bizonyítottan számos légzőszervi problémát okozhat.

De ott van a Kis-Duna part, ahol sem kerékpárral vagy kerekesszékkel, sem babakocsit tolva nem lehet sétálni. A sétányon szükség lenne egy szilárd burkolatú gyalogos és bicikliútra, ahogy egy modern futósávra is.

Ezeket a projekteket az EU továbbra is támogatni fogja. Csak olyan képviselők kellenek hozzá, akik akarnak tenni érte! Május 26-án nem csak magyarországi, hanem Magyarországot képviselő pártok listái között kell választanunk. Kérem Önöket, szavazzanak az MSZP-Párbeszéd listájára, az egyetlen Európa-párti közös listára!”

(Forrás: Facebook/Norbert Bosnyák)