Borbély Lénárd óriásit csúsztathatott a csepelieknek

Közzétéve

Nyílt levélben csapott le a csepeli polgármesterre a vállalkozó, akit Borbélyék bíztak meg a Csepeli Strand felújításával, a múlt héten pedig cserbenhagyással vádoltak meg.

Minimum félretájékoztathatott, de ha igaz, amit a vállalkozó a levelében ír, akkor konkrétan hazudott Borbély Lénárd a csepelieknek a strandfürdő felújításának csúszásáról. A levonulással vádolt vállalkozó a polgármester Facebook-oldalára posztolt nyílt levélben tételesen felsorolja, miben nem mondott igazat Borbély Lénárd a csepelieknek.

A 21óra elsőként április közepén, aztán május végén írta meg, hogy

idén nyáron csak az izzadtságban lehet majd úszni a Hollandi úton, mivel az önkormányzat jó érzékkel a strandszezon előtt állt neki egy újabb felújításnak, ami ráadásul jókora csúszásban van.

Még ehhez képes is derült égből a villámcsapásként jött Borbély bejelentése június első napján, hogy azért úszott el teljesen a strand felújítása, mert a fejlesztést végző cég “érthetetlen módon” levonult a területről. “Eddig is folyamatos csúszásban dolgoztak, most azonban egyértelmű, hogy nem kívánják befejezni a megkezdett munkát” – tette hozzá alig egy hete a fideszes városvezető a Facebook-oldalán.

Eigler Tamás, az Intech Kft. ügyvezetője szerint viszont ebből semmi sem igaz.

Levonulásról például szó sem volt: a 390 millió forintos átépítési és felújítási munkával megbízott cég munkatársait biztonságiakkal záratták ki a munkaterületről. Azt is állítja, hogy a tervezés és az engedélyeztetés után a cég az elmúlt időszak esős időjárása ellenére mindent megtett, hogy kivitelezéssel tartsa a határidőt.

A 24.hu cikke szerint az Intech Kft. az önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nyerte el a megbízást, amely többek között bontásokra és a termálvizes strandtéli öltözőépületének megépítésére szólt. Az eredeti szerződésben május 31. volt a teljesítés határideje, de ezt néhány nappal a szakítás előtt módosították, és szeptemberre tolták el.

A 24.hu egyébként megjegyzi, hogy a 21óra már április elején megírta, hogy botrány lesz a Borbélyék által erőltetett felújításból. A városvezetés pánikjára pedig jellemző, hogy Borbély Lénárd már a Facebook-bejegyzésében is sértődötten írt arról, hogy biztos lesznek, akik ebből is politikai hasznot akarnak húzni. Nyilván, persze. Ezért aztán a polgármesteri félretájékoztatás, meg a kerületben élők hülyének nézése a megoldás, nem igaz?