Strandfelújítás: a kitűnő tanulókkal is sikerült kitolni

Közzétéve

Idén is kapnak ingyenes strandbelépőt a kitűnő bizilvánonyítványt kapó általános iskolások – közölte a Budapest Gyógyfürdői Zrt. A nulla forintos belépőket az iskolák osztják szét, többnyire a bizivel együtt kapják meg a legjobban teljesítő gyerekek, köztük nyilván a csepeli éltanulók is.

A hír szerint a belépőket a Budapest Gyógyfürdői Zrt. bármelyik strandján be lehet váltani. Bármelyiken, kivéve a Csepeli Strandot, amelyet mint azt elsőként megírtuk, idén nyáron sikerült a partvonalon túlra tenni.

Nem véletlen, hogy miközben az iskolákban már a bizonyítványosztásra és a napokon belül kitörő vakációra készülnek, a csepeli strandfelújítás kapcsán kitört botrány ezekben a napokban is javában tombol.

Miután kiderült, hogy Borbély Lénárd óriásit csúsztathatott a csepeli strandfelújítás óriási csúszásáról, a fideszes városvezetés kétségbeesett magyarázkodásba kezdett a különböző közösségi felületeken, illetve egy interjúnak nevezett PR-cikket is összeollóztak az önkormányzati portálra, amiben szóról szóra megismétlik a polgármester június első napján megjelentetett, felháborodott hangú Facebook-posztjának állításait.

A kitűnően teljesítő csepeli gyerekek idén nyáron az utazást sem ússzák meg, ha nem akarják, hogy elússzon a strandolásuk. (A képen Morovik Attila csepeli alpolgármester XXI. kerületi kisiskolásokat köszönt a tanévzáró alkalmából. Forrás: csepel.hu)

Amiből lehet, hogy egy szó sem igaz.

Az önkormányzat által megbízott, majd szabotázzsal megvádolt vállalkozó szerint legalábbis a polgármester hazudik a csepelieknek a strandfürdő felújításának csúszásáról. A levonulással vádolt vállalkozó a polgármester Facebook-oldalára posztolt nyílt levélben tételesen felsorolja, miben nem mondott igazat Borbély Lénárd a csúnyán megcsúszó beruházással kapcsolatban.

A Csepeli Strand napjainkban.

Közben a 21óra úgy értesült, hogy a csepeli ellenzék vizsgálóbizottság felállítását fogja kezdeményezni az ügyben. Úgy tudjuk, a bizottság felállítását a XXI. kerületi képviselő-testületben frakcióval rendelkező MSZP kezdeményezi, ám azt valamennyi helyi ellenzéki erő támogatja.