Strandfelújítás: az ellenzék rendkívüli ülést és vizsgálóbizottságot kezdeményez

Közzétéve

A közös ellenzéki kezdeményezés célja, hogy egy vizsgálóbizottság álljon fel, amely végre tiszta képet adhat az ügyben az önkormányzat vetítése helyett.

A csepeli ellenzéki képviselők vizsgálóbizottság felállítását követelik Borbély Lénárdék botrányos strandfelújítása miatt. A bizottság felállítását a XXI. kerületi képviselő-testületben frakcióval rendelkező MSZP kezdeményezte a jegyzőnél:

Szenteczky János MSZP-s frakcióvezető a 21órának elmondta: ideje, hogy Borbély Lénárd és a fideszes városvezetés végre befejezze a másokra mutogatást, és valódi magyarázatot adjon arra, hogyan fordulhatott elő, hogy a csepeliek éppen a nyári strandszezonban nem használhatják ki megfelelő módon a fürdő nyújtotta felfrissülést.

A pénteken benyújtott javaslat indoklása szerint a tények és csepeli polgármester közösségi médiában megjelent nyilatkozatai finoman szólva is ellentmondásosak, ráadásul a kerületi lakosság tájékoztatása a városvezetés kutya kötelessége, amit nem lehet egy Facebook-poszttal elintézni.

Miért csúszott a kivitelezés? Milyen feltételeket tartalmazott a vállalkozóval kötött szerződés? Miért történt szerződésbontás? Ha a városgazda képes egy ilyen feladat lebonyolítására, akkor eleve miért nem az önkormányzat saját cégét bízták meg a feladattal?

– kérdezik.

Mivel ezekre a kérdésekre egyelőre nem kaptak választ a csepeliek, az ellenzéki képviselők azt javasolják, hogy a képviselő-testület üljön össze, és állítson fel egy 7 fős, ellenzéki többségű és ellenzéki vezetésű vizsgálóbizottságot, aminek a vizsgálat lefolytatásához –akár szakértők megbízása és bevonása mellett– „szabad kezet” biztosít az önkormányzat.

A csepeli jegyzőjének beadott indítványból kiderül, hogy valamennyi helyi képviselettel rendelkező ellenzéki erő (MSZP, DK, Jobbik, LMP) támogatja. Mint Szenteczky Jánostól, az MSZP kerületi frakcióvezetőjétől megtudtuk, Borbély Lénárdnak  péntektől számítva 15 napja van arra, hogy a képviselőtestület rendkívüli ülését összehívja.

A szocialista képviselő ugyanakkor a 21órának azt mondta, nem lennének meglepve, hogyha a fideszes vezetés a jegyző mögé bújna, azaz Szeles Gábor valamilyen jogi aggályt előhúzva elutasítaná az ellenzéki képviselői kezdeményezést. Ez ugyanis már korábbi hasonló esetekben is megtörtént.

Ebből azonban két dolog is elég világosan következne.

Egyik, hogy a Borbély Lénárd vezette önkormányzatnak valamiért nagyon nincs ínyére, hogy a csepeliek tisztán lássanak az ügyben. Másfelől az ellenzék előtt áll a feladat, hogy alaposan kivizsgálja, majd láthatóvá tegye a lakosság számára a történteket. A Csepeli Strandon történtekről a magunk részéről itt írtunk bővebben, az országos sajtó pedig emitt számolt be róla.