Újabb relikvia került a csepeli szoborparkba!

Közzétéve

Ezúttal Brenner Jánosnak emelt emlékművet a fideszes városvezetés, amely 2010 óta már egy szoborparkra való szépet és jót állított a XXI. kerületben. 

Mielőtt tájékozatlansággal, netán tán félretájékoztatással vádolnának, jelezzük: utánaolvastunk, ki is volt Brenner János. Brenner ciszterci szerzetes, rábakethelyi káplán, és az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés vértanúja volt a Wikipédia-oldalán található életrajza szerint.

A mártír atyáról nevezett el tavaly ősszel egy kis teresedést a királymajori Széchenyi általános iskolánál a csepeli városvezetés, ma pedig a szobrát is sikeresen felavatta Borbély Lénárd polgármester.

Bevalljuk, azt nem sikerült kiderítenünk, hogy Brenner atyának mi köze volt a főváros XXI. kerületéhez, pedig a csepeliek pénzéből épült alkotással kapcsolatban alighanem ez is sokakat érdekelne. Amint kiderül, be fogunk számolni róla. Addig is, néhány érdekesség a frissen átadott szoborról, illetve magáról az ünnepségről.

Borbély Lénárd polgármester a XXI. kerület legújabb szobrával a Széchenyi iskolánál. (Forrás: csepel.hu)

Csepel vadonatúj díszének egyik érdekessége, hogy nem a fideszes városvezetés által 2010 óta már vagy tucatnyi munkával megbízott, Németh Szilárd közeli Sárossy Tibor készítette, hanem egy Lelkes Márk nevű, a szobrászszakmában bizonyára ismert művész.

A másik érdekesség, hogy az önkormányzat a szomszédos általános iskolából vezényelhetett közönséget a nagy leleplezéshez. Legalábbis a 21órához eljutott egy szülő kérdése, hogy

“miért kényszerítették központilag a Brenner park felavatására” többek között ő gyerekét is?

A felháborodott szülő szerint a polgármester utasítására kellett kimenniük a mai átadásra.

Általános iskolás gyerekek a Brenner park, illetve Brenner-szobor átadóünnepségén. (Forrás: csepel.hu)
A szombathelyi születésű Brenner atya szobra Szombathelyen, a róla elnevezett általános iskola előterében. (Forrás: Nyugat.hu)