Strandfelújítás: előre mosakodna a városvezetés

Közzétéve

Ellenzéki kezdeményezésre összehívta a csepeli önkormányzat rendkívüli képviselőtestületi ülését Borbély Lánárd polgármester a botrányba fulladt strandfelújítás ügyében. A csütörtöki ülés egyetlen napirendi pontja az MSZP által benyújtott, de az összes csepeli képviselővel rendelkező ellenzéki párt által támogatott vizsgálóbizottság felállításának megtárgyalása lesz.

A bizottságot az ellenzék azért kezdeményezni, hogy a csepeliek végre tisztán láthassák, hogy állt elő az az állapot, hogy a csepeliek pont a nyári szezonban nem használhatják a strandfürdőt.

A csütörtök délutáni ülés reggelén egy cikk jelent meg az önkormányzat honlapján. Ebben azt fejtegetik, hogy a munkálatokkal megbízott cég a felelős mindenért, mert kevés emberrel és különben is késve állt bele a felújításba, magyarán túlvállalták magukat stb.

Csakhogy Borbélyék pontosan tudhatták, hány főt alkalmaz az Intech Kft., amikor megkötötték velük a szerződést, ez az adat ugyanis nyilvánosan elérhető, de ha máshonnan nem, az Opten céginformációs bázisából is kikérhető. Szóval ez a része megint vetítés, és a felelősség szokás szerinti elhárítása az önkormányzat részéről.

Mellesleg, ha annyira evidens volt az önkormányzati cég műszaki ellenőrei számára már korábban is, hogy a cég nem halad megfelelő ütemben a felújítási munkákkal, akkor miért is hosszabbítottak szerződést az Intech Kft.-vel?

Értjük, hogy a fideszes városvezetés mint mindig, minden ballépésénél, úgy ezúttal is igyekszik másokra húzni a vizes lepedőt. Csakhogy a tény az, hogy ők választották ki a szóban forgó kivitelző céget, és a szerződést is ők kötötték meg az Intech Kft.-vel, így pedig politkailag nem bújhatnak ki a felelősség alól.

Az önkormányzatnál a cikk szerint egyébként most június végére, július elejére ígérik, hogy kinyithat majd a strand, ahol az öltözőket “kulturált” konténerek helyettesítik majd.