Strandfelújítás: Borbélyék tovább tetézik a botrányt

Közzétéve

Lekezelő stílusban, pofátlan közpénzpazarlással kezeli a csepeli fideszes városvezetés a strandfelújítással okozott bajt.

Rendkívüli ülésen, pontosabban: rendkívül botrányos ülésen vitatta meg a XXI. kerületi képviselőtestület csütörtök este a csúnyán elúszó strandfelújítás ügyét. Mint ismert, az utolsó pillanatban kitalált fürdőfejlesztéssel rendesen befürösztötte a csepelieket a városvezetés.

2019. június – így áll az első komoly nyári hőhullám kellős közepén a Csepeli Strand területe.

Szenteczky János, az MSZP kerületi frakcióvezetője az általuk kezdeményezett ülés után a 21órának elmondta, a fideszes városvezetők elképesztően pökhendi, lekezelő stílusban válaszolgattak a csepeli lakosságot érintő kérdéseikre.

Amik továbbra is a következők:

– hogyan állhatott elő, hogy a csepeliek a tomboló nyár kellős közepén nem használhatják a fürdőt?

– hogyan csúszhatott el ennyire csúnyán a tavasszal megkezdett kivitelezés?

– ha tudták, hogy a beruházás óriási csúszásban van, ahogy újabban kommunikálják, miért hosszabbítottak mégis szerződést a vállalkozóval?

– milyen feltételeket tartalmazott a vállalkozóval kötött eredeti, illetve a módosított szerződés?

– miért történt végül mégis szerződésbontás?

– ha a csepeli önkormányzat cége képes egy ilyen méretű, milliós fejlesztés lebonyolítására, ahogy a botrány kirobbanása óta kommunikálják, akkor miért kellett egy 440 milliós szerződést kötve egy külsős céget bevonni?

Válaszokat egyik kérdésre sem kaptak az ellenzéki képviselők, így a csepeli lakosság sem. A vitára jellemző, hogy amikor a fideszes Noé László bedobta a mindent elsöprő érvet, hogy

“nem a Gellért szintjén kell a csepeli strandot megcsinálni”

Borbély válasza az volt, hogy

“mélyen egyetértek a képviselőtársammal!”

Ezek szerint a polgármester egyetért azzal, hogy egy csepeli kevesebbet ér, mint az, aki a Gellértbe jár. Ezt akár a polgármesteri újraválasztási programjába is beemelhetné Borbély Lénárd.

Ha már itt tartunk, a fideszes városvezetők behoztak az ülésre még két előterjesztést. Az egyik arról szólt, hogy hatalmazza fel a testület Borbély Lénárd polgármestert, hogy beszámolhasson az elmúlt évek eredményeiről. A botrányra válaszul tehát hivatalosan is beindítják Borbély polgármesteri kampányát, közpénzből.

A másik utolsó pillanatos javaslat szintén a fideszes propagandát szolgálja: azt is megszavazták maguknak az ülésen Borbélyék, hogy folytathassák – természetesen szintén közpénzből – az úgynevezett Csepeli Konzultációt.

Németh Szilárd kitölti a Nemzeti Konzultációs Csepelen. (Forrás: Facebook/Németh Szilárd)

Strandügyben pedig lesöpörték a vizsgálóbizottság felállítását célzó előterjesztést, mondván: ez csak az ellenzék politikai színjátékát szolgálja, különben is az általuk megbízott vállalkozó tehet mindenről, aki ezt vitatni merészeli, az a vállalkozó oldalán áll, nem pedig a csepeliekén, akiket természetesen egyedül Borbély Lénárd és a Fidesz képvisel megfelelően a XXI. kerületben.