Csepeli fülnek jól csengő ígéretek az előválasztási vitán

Közzétéve

Egy közel kétmilliós metropolisz estében nem árt, ha a polgármesteri székre pályázóknak némi városvezetői tapasztalatuk is van. Ezt szűrte le az egyik hírportál a péntek esti ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztási vita után. Amelyen a három komolyan vehető induló, az MSZP-Párbeszéd által támogatott Karácsony Gergely, a DK-s hátszéllel versenyző Kálmán Olga, valamint a momentumos Kerpel-Fronius Gábor “feszült egymásnak”.

Az idézőjel magyarázata, hogy a felek inkább Tarlós Istvánnal és a saját Budapest-víziójukkal foglalkoztak, semmint egymással a vita során, ami ennek ellenére sem volt unalmas. Konfrontációt a három jelölt közül egyedül talán Karácsony vállalt, a zuglói polgármester a Hírklikk értékelése szerint meg is nyerte a vitát, amelyen két felkészített jelöltet, és egy profi városvezetőt láthatott a színpadon a közönség.

Csepeli szempontból érdekesség, hogy az előválasztási kortesbeszédek kerületi vonatkozású bejelentések is bőven elhangzottak. Karácsony Gergely például minden fejlesztést a külső rozsdaövezetekbe “szerelné ki”, ha megválasztják. Szerinte meg kell állítani a lopakodó olimpiaépítést Csepel északi részén, a kivágott fák helyére pedig egy nagy parkerdőt, egy új tüdőt kell telepíteni Budapestnek.

Kálmán Olga azonnal légkondicionálná a 3-as metrót (a csepeli HÉV-ről sajnos nem mondta el ugyanezt), Kerpel-Fronius Gábor pedig például összekötné a budapesti kerékáros utakat, és a Ráckevei Duna-ág mentét szintén élhetőbbé tenné.

MTI Fotó

A budapesti ellenzéki előválasztás második fordulója a jövő héten, június 20-26. között fog zajlani, szavazni online és személyesen is lehet majd, többek között Csepelen, a Görgey (volt Áruház) téren felállított sátorban is. A péntek esti főpolgármester-jelölti vita teljes egészében megtekinthető az eseményt közvetítő civilek csatornáján.

(Fölső kép: Népszava)