Karácsony: lopakodó olimpiai projekt helyett új városligetet Csepelre!

Közzétéve

Budapestnek új városligetekre van szüksége, nem pedig a Csepelen épülő lopakodó olimpiai projektre – állítja Karácsony Gergely. A főpolgármester-jelölt ezért a főváros legnagyobb zöldterületét, egy új tüdőt szeretne létrehozni a Ráckevei-Soroksári Duna-ág mentén.

„Új Városligetekre van szükségünk. Le kell állítani azt a lopakodó olimpiai projektet, ami Csepel északi részén elindult, és gyakorlatilag olimpia nélkül megépítené az olimpiai infrastruktúrát”

– jelentette ki Zugló polgármestere, az MSZP-Párbeszéd által támogatott Karácsony Gergely a budapesti főpolgármesteri előválasztás második fordulójának első nyilvános vitáján még múlt pénteken. Karácsony szerint itt létre kell hozni Budapest legnagyobb zöldterületét, egészen a soroksári Duna-ág másik oldalára átnyílva a Ferencvárosra.

„Én egy új erdőt szeretnék! Konkrétan egy parkerdőt szeretnék! Budapestnek egy új tüdőt a csepeli szigeten!”

– fogalmazta meg az elmúlt évek fairtásainak tükrében különösen jól csengő ígéretét Zugló polgármestere. Aki szerint Budapesten nagyon kevés a jó minőségű zöldfelület, például a Margitsziget, és ott elképesztő túlhasználat van, ezért ezt jobban el kell oszlatnunk a városban.

A pénteki főpolgármester-jelölti vita számunkra érdekes 54 másodperce:

A budapesti ellenzéki előválasztás második fordulója a héten szerdán kezdődik. A voksolás június 20-26. között fog zajlani, szavazni online és személyesen is lehet, többek között Csepelen, a Görgey téren felállított sátorban is.