Megszavazták, megcsinálták: útjára indult az újabb csepeli “konzultáció”!

Közzétéve

Mint arról a 21óra már beszámolt, a csepeli fideszes képviselők a múltkori, botrányosra sikerült önkormányzati ülésre az utolsó pillanatban behoztak, majd azon melegében meg is szavazták a javaslatot, ami lehetővé teszi, hogy közpénzből folytassák az úgynevezett csepeli konzultációt, a nemzeti konzultációk helyi változatát.

Nyilván csak véletlen egybeesés, de éppen a budapesti ellenzéki előválasztás második fordulójának első napján vette kezdetét a Fidesz harmadik csepeli konzultációja. Méghozzá olyan felütéssel, hogy attól minden kerületinek bizseregni kezdhet a bőre.

Vagy viszketni a tenyere.

A polgármesteri bevezetőből kiderül például, hogy – most tessék figyelni – 9 év fideszes önkormányzás után most már arra is vállalkoznának, hogy hosszú távon, nem pusztán egyetlen választási időszakra fektessék le Csepel fejlesztésnek alapelveit.

Itt emlékeztetnénk a 21óra olvasóit a Németh Szilárd nevével fémjelzett Weiss Manfréd Tervre, amit az egykori rezsibiztos tavalyi országgyűlési kampányában vetettek be, mint a XXI. kerület minden eddiginél nagyobb szabású, történelmi jelentőségű fejlesztési koncepcióját. Ami talán csak NASA-űrközpontot nem ígért Csepelnek, más kérdés, hogy miután Németh ismét megbukott, egy szóval nem halottunk róla.

De ne bolygassuk mindig a múltat. Jó még az az 50 éves (mostanában pedig olyan 50 fokos) csepeli HÉV, a lassan a Kis-Dunába szakadó Gubacsi híd, sőt a soha el nem készülő elkerülőút is, ahogy van, nem igaz? A rohadó iskolák, az SZTK-ban a kivárhatatlan várólisták, az elhanyagolt közterületek szintén szóra sem érdemesek.

Mert mi a fontos? Például az, hogy az előző városvezetés lakóparkot épített volna a Kis-Duna partra, ami így nem igaz ugyan, de milyen jól hangzik ugye, legalább addig sem a Hollnadi útra felhúzott bazi nagy birkózócsarnokra, meg a Kis-Duna parton kivágott fákra kell magyarázatot adni.

De a Csepel SC beépítésével riogató csepeli fideszes hazugságpanel sem maradhatott ki a szaknévsorból, annak ellenére, hogy Németh Szilárdék ugye már 5 éve, a 2014-es önkormányzati kampányban is azt hazudták, hogy sikerült megállapodniuk a Béke téri sporttelepet kezelő alapítvánnyal, és mindjárt kezdődik a Csepel SC központi komplexumának komplex fejleszése.

Mellesleg a XXI. kerületben Németh Szilárd által meghonosított fideszes kérdőívezés, ha jól értjük, a csepeli lakossággal való, valamiért évek óta elmaradó kommunikációt volna hivatott most gyorsan bepótolni. Pénzt, papírt és propagandisztikus elemeket nem sajnálva persze, ahogy azt 2010 óta szintén megszokhatták már a XXI. kerületiek.

Reméljük, a minden eddiginél manipulatívabb kérdésekre adott, előre borítékolható válaszok után majd az is kiderül, mennyibe kerül Borbély Lénárdék újabb hazug propagandája a csepelieknek. Amit amúgy bőven megspórolhattak volna a kerületieknek, ha például a csepeli HÉV megszüntetése, és más, a mindennapi életüket érintő kérdésekben az elmúlt években egyszer is megkérdezték volna őket.