Előválasztás: a vártnál is magasabb részvétel Csepelen

Közzétéve

Úgy tűnik, a csepelieknek nem mindegy, ki lesz az ellenzék jelöltje az őszi főpolgármester-választáson. Az előválasztás második fordulójának tegnapi első napján sokan szavaztak a Görgey téren felállított sátorban.

A budapesti, köztük a csepeli lakosok  jövő szerdáig szavazhatnak a három jelölt egyikére. Úgy tudjuk, az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójának tegnapi első napján mindjárt rekordot is döntött a részvétel. Pontos számot a szervezők nem közöltek, ugyanakkor annyit sikerült megtudnunk, hogy több százan adták le voksukat a Görgey téren.

Ez időarányosan jóval meghaladja az első fordulós részvételt.

Karácsony Gergely, Kálmán Olga vagy Kerpel-Fronius Gábor? Ez a kérdése a június 20-26. között zajló szavazásnak. Fővárosi szinten mintegy 9000 budapesti adta le a voksát a második forduló első napján. Ez a szám közel kétszerese a februári első forduló nyitónapi adatának.

A nagy meleg ellenére nagy érdeklődés volt tegnap az SZTK-nál felállított standnál: fiatalok és idősebbek egyaránt beálltak a sorba, hogy leadják szavazatukat az előválasztás második körében.

A végleges részvételt egyébként 50-60 ezerre várják az elemzők. Voksolni jövő keddig reggel 10 és este 20 óra között, szerdán pedig 8 és 12 óra között lehet a Görgey téren felállított sátorban. A szavazáshoz érvényes fényképes igazolvány illetve lakcímkártya, és körülbelül 3 perc szükséges.