Előválasztás: minden korábbinál magasabb részvétel Csepelen

Közzétéve

OK: a cím így ebben a formában kissé nagyképűnek tűnhet, mivel úgy igaz, hogy Csepelen is magasabb a részvétel, mint a tavaszi első fordulóban volt. Mindenesetre az, hogy több ezren adták le szavazatukat a XXI. kerületből is, mindenképpen örömteli hír.

A budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójában kedd reggelig már közel kétezren adták le voksukat valamelyik jelöltre a Görgey téren felállított szavazósátorban – tudta meg a 21óra. A csepeli részvétel tehát már a szavazás szerda déli lezárulta előtt másfél nappal jóval meghaladta a tavaszi első fordulós adatot. Tegyük gyorsan hozzá: a fővárosi tendenciákkal megegyezően.

Ugyanis immár több mint 50 ezren szavaztak az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre, így biztosan érvényes lesz az előválasztás

– ezt a szervezők közölték kedden.

Ezzel együtt még hétfőn is javában ment az előválasztási kampány. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd által támogatott zuglói polgármester véletlenül épp a csepeli SZTK előtt találkozott össze Kálmán Olgával, a Demokratikus Koalíció jelöltjével:

Szerdán délig még lehet szavazni a fővárosi ellenzéki előválasztáson Csepelen, a Görgey téren is.